Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jos Verstappen verspeelt punten door falende remmen

Datum nieuwsfeit: 10-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Jos Verstappen

Ralf wint in Montreal, Jos valt uit door remprobleem

Na opnieuw een goede start gemaakt te hebben bleef de chaos in de eerste bocht uit, maar juist daar maakte Jos heel veel plaatsen goed. Buitenom, alsof niemand anders daar ooit aan gedacht had. Voor het einde van de eerste ronde haalde hij Kimi Räikkönen ook nog in en lag Jos na een ronde al 7e. Terwijl hij ronden lang in de versnellingsbak hangt van de BAR van zijn Olivier Panis, geeft Barrichello zijn plaats aan de kop uit handen en rijdt Jos al in de punten. Rubens Barrichello had vlak daarvoor David Coulthard nog weten verschalken. Bij het uitkomen van de hairpin gaat de Braziliaan te vroeg op het gas en spint. Hij mag achteraan aansluiten.

Op dat moment rijdt Schumacher, M., op kop met achter zich zijn broer Ralf. Dan een flink gat en dan als 3e Coulthard. Trulli, Panis en Jos beginnen aan te dringen bij de Schot. Daarachter een ongebruikelijk rijtje namen dat rond de 10e plaats rijdt: Häkkinen, Montoya, Villeneuve en Barrichello. In de 19e ronde verkijkt Montoya zich op een bocht en zet zijn Williams in de muur. Barrichello, die daar vlak achter zat, moet uitwijken en raakt hard de muur aan de andere kant van de baan. Beide wagens zijn uit de race en blokkeren het circuit. Als de pacecar de baan opkomt is het afwachten wie nu een stop gaat maken. Een aantal ronden gebeurt er niets en is de verwachting dat Jos ook niet stopt. Helaas klopte dat vermoeden niet. Jos radio was kapot en wist zelf niet wat het team wilde. Hij wist niet of ze klaar voor hem waren, dus was het risico te groot gewoon naar binnen te rijden. Het team wilde hem wel binnen hebben en hing uiteindelijk een pitbord uit, precies vóór de ronde dat de pacecar weer naar binnen zou komen. Deze onfortuinlijke miscommunicatie resulteerde erin dat Jos de pitstraat inreed terwijl de rest van het veld weer ging racen. Dat scheelde alles bij elkaar ongeveer twintig seconden en Jos komt terug als 15e.

Vrij snel zijn er anderen die ook de pits opzoeken en daardoor schuift de nummer 14 weer aardig op. Vlak voor zijn tweede stop ligt hij al weer 4e, erna 9e. In de 55e ronde blaast Coulthard zijn Mercedesmotor op en een paar ronden later parkeert Trulli zijn Jordan in de pits. Jos rijdt op dat moment weer in de punten als 6e. Vooral het middelste gedeelte van de race ging zo goed, maar ik voelde de remmen al gaan. Dat probleem kennen we maar het is gewoon niet opgelost. Op een gegeven moment explodeerde de remschijf linksvoor en toen was het gebeurd. Er is dan geen houden meer aan. Ik deed al kalmer aan, want ik voelde het al aankomen. Heel erg jammer, ik heb echt het licht uit mijn ogen gereden en dan dit. Het was niet nodig geweest en we zijn punten kwijtgeraakt. Net als in Monaco. Ik ben echt woest. Drie ronden voor de vlag valt Jos uit.

Ralf Schumacher won drie ronden later de Grand Prix van Canada. Hij had het grootste deel van de race zijn broer voor zich moeten laten, maar na een goed uitgedachte strategie pakte hij de leiding bij de stops en gaf die niet meer af. Mika Häkkinen werd derde, gevolgd door zijn jongere landgenoot: Kimi Räikkönen. Jean Alesi veroverde in de tweede achtereenvolgende race punten, nu als 5e en Pedro de la Rosa werd knap 6e voor Jaguar.
Voor een overzicht van de resultaten: bezoek de seizoenspagina.

10
juni
2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie