Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mezzanine pleinconcerten in Gent

Datum nieuwsfeit: 10-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent

U bekijkt een gearchiveerde perstekst van meer dan drie maand oud. De gegevens van deze perstekst kunnen dus verouderd zijn.

M e z z a n i n e p l e i n c o n c e r t e n (01/06/2001)

De conservatoriumconcerten zijn ten grave gedragen, maar meteen is er elke zondag nieuw leven in De Stedelijke Concertzaal Bijloke. Dit jaar hebben er namelijk De Pleinconcerten plaats, die hun tiende editie beleven. Tot vorig jaar vonden die Pleinconcerten her en der plaats in Gent. Nu vestigen ze zich voor het eerst op hun geboorteplaats: de Stedelijke Concertzaal De Bijloke. Als locatie voor de reeks werd geopteerd voor de tussenverdieping van het toegangsgebouw, dat opmerkelijke akoestische kwaliteiten bezit. Op de mezzanine dus. Daarom kreeg de reeks een nieuwe, passender naam: Mezzanine.

Onder de vlag Mezzanine staat elke zondag tot en met de eerste zondag van september, een intrigerend assortiment muziek op de affiche. De uitvoerders zijn gewoontegetrouw vooraanstaande musici of enthousiaste beginnelingen die hun strepen aan het verdienen zijn. Na het concert kan er een drankje gedronken worden. En, niet te vergeten, de reeks blijft gratis!

Het derde recital wordt verzorgd door het trio Roeland Hendrickx (klarinet), Paul De Clerck (altviool) en Jan Michiels (piano). De drie musici staan bekend om hun kennis en kunde van het eigentijdse repertoire. Ze vertolken dan ook 20ste-eeuwse muziek van Keiko Harade, Alban Berg, B.A. Zimmerman, Ernst Krenek, György Ligeti en György Kurtag.

Praktisch:

Zondag 10 juni om 11 uur in het Toegangsgebouw van de Stedelijke Concertzaal De Bijloke, Jozef Kluyskensstraat 2, 9000 Gent. De toegang is gratis.

Informatie

vzw Stedelijke Concertzaal De Bijloke, Bijlokekaai 7, 9000 Gent, tel. (09)233 68 78, fax (09)225 65 82, e-mail (info@debijloke.be), website www.debijloke.be

Bevoegd

de heer Sas van Rouveroij, schepen van Cultuur en Toerisme.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie