Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kleine aanpassingen in de dienstregeling NMBS

Datum nieuwsfeit: 10-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NMBS

Datum : 08/06/01

Kleine aanpassingen in de dienstregeling vanaf 10 juni

Vanaf 10 juni treedt de nieuwe dienstregeling voor het binnenlandse reizigersverkeer in voege. Er zijn slechts enkele en erg punctuele wijzigingen. Dit zijn de voornaamste:

* Sinds 1 oktober 2000 werden belangrijke onderhouds- en moderniseringswerken uitgevoerd op de lijn 50A Brussel - Gent. Dit had tijdens het weekend nogal wat gevolgen voor het treinverkeer (verplicht overstappen of aangepaste routes). De werken zijn nu klaar, zodat de dienstregeling van voor 1 oktober van verleden jaar opnieuw gelden vanaf 10 juni.


* Omdat de nieuwe motorwagens op de verbindingen Antwerpen-Berchem - Neerpelt en Mol - Hasselt in dienst worden genomen, wordt de dienstregeling van deze treinen lichtjes aangepast.


* De ritten van de treinen op de verbinding Brussel - Antwerpen-Berchem worden met enkele minuten ingekort.


* Omwille van grote werken kan er maar over een spoor naar Brussel-Nationaal-Luchthaven worden gereden. De dienstregeling van de treinen van en naar de luchthaven wordt dan ook lichtjes aangepast met twee à drie minuten verschil.


* Van de drie treinen per uur op de lijn Halle - Vilvoorde - Mechelen zal er één in de piekuren en buiten de vakantieperiodes worden verlengd: het traject loopt dan in beide richtingen van Halle tot Edingen en Geraardsbergen. De treinen op dit verlengde traject vervangen bepaalde piekuurtreinen die momenteel in dezelfde tijdspanne rijden. Een trein maakt het voor scholieren uit Geraardsbergen ook mogelijk om op woensdagmiddag in een van de stations op de lijn Halle - Etterbeek uit te stappen.


* Aan de kust wordt een nieuwe stopplaats in gebruik genomen: Zeebrugge-Strand. Tijdens de weekends en op feestdagen, zelfs buiten het hoogseizoen, hebben de treinen Brugge - Zeebrugge voortaan hun eindstation dichtbij het strand.
* De dienstregeling van de treinen tussen Brussel en Luxemburg wordt met 4 minuten verlengd: 4 minuten tussen Aarlen en Libramont en 2 minuten tussen Ottignies en Brussel-Luxemburg. Deze verlenging van de rittijd is noodzakelijk om de versnelling mogelijk te maken van de onderhouds- en moderniseringswerken op deze lijn en de werken om de maximaal toegelaten snelheid op te drijven tot 160km/h.


* Ook de dienstregeling van de treinen op de verbinding Luxemburg - Luik - Liers wordt met 2 à 3 minuten aangepast.


* De periode waarin de toeristische treinen rijden wordt verlengd ten opzichte van verleden jaar: ze loopt nu van 30 juni tot en met 2 september 2001. In de nieuwe treingids worden deze toeristische treinen voortaan ICT-treinen genoemd, omdat het gaat om vlugge Intercity-treinen die vooral naar de kust rijden. Zoals vroeger worden deze ICT's aangeduid met het pictogram image9.gif (949 bytes) .

Regelmatig moeten op bepaalde plaatsen in het net onderhoudswerken of aanpassingswerken worden uitgevoerd. De werken met de ergste gevolgen voor het treinverkeer worden zo veel mogelijk tijdens het weekend uitgevoerd. Ze brengen dan een tijdelijke aanpassing van de dienstregeling met zich mee, of soms moet een vervangende busdienst worden ingelegd.

In dit geval tracht de NMBS haar klanten zo goed mogelijk in te lichten. Daarvoor werd een procedure op punt gesteld die ervoor moet zorgen dat deze informatie iedereen bereikt, ongeacht de informatiekanalen waarover hij of zij beschikt. In de eerste plaats worden de aanpassingen meegedeeld via affiches en de omroepinstallatie in de stations. Ook op internet en op de teletekstpagina's van VRT en RTBF vinden de klanten deze informatie terug. Op de radio, tijdens de verkeersinformatie, worden deze berichten eveneens meegegeven en verder maken de lokale edities van de verschillende kranten er melding van.

Tenslotte wijst de NMBS er ook op dat de betalende telefoonnummers van de telesales (0900/10.177) en van de internationale inlichtingen (0900/1.366) worden vervangen door een nieuw centraal telefoonnummer: 02/528.28.28.

© 2001 NMBS

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie