Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Intel ontwikkelt kleinste en snelste transistors ter wereld

Datum nieuwsfeit: 11-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Rectificatie persbericht 'Intel ontwikkelt kleinste en snelste transistors ter wereld'

Geachte redactie,

In het op maandag 11 juni jl. door ons verzonden persbericht 'Intel ontwikkelt kleinste en snelste transistors ter wereld' is tot onze spijt een fout geslopen. Het in het bericht genoemde aantal van een triljoen (in de zin '...kunnen iedere seconde meer dan een triljoen (duizend miljard) maal schakelen.') is helaas niet juist vertaald. Het juiste getal moet zijn 'een biljoen'. De omschrijving ''duizend miljard' is wel juist.

Hieronder treft u opnieuw te tekst van het persbericht aan, met het juiste aantal. Wij hopen dat u deze wijziging in uw berichtgeving zult opnemen.

Met vriendelijke groeten,
Monogram Communication Strategies (MCS) BV.Intel ontwikkelt kleinste en snelste transistors ter wereld

Onderzoekers van Intel bewijzen dat de geldigheid van de Wet van Moore voorlopig onaangetast blijft

De nieuwe transistors, die als een soort kleine schakelaars het elektronische verkeer in een microchip regelen, kunnen iedere seconde meer dan een biljoen (duizend miljard) maal schakelen. Hierdoor zijn microprocessors die zijn uitgerust met deze transistors in staat om in een fractie van een seconde miljarden berekeningen uit te voeren.

Dit alles is mogelijk omdat de nieuwe transistor, die ontwikkeld is door de onderzoekers van Intel Labs, is opgebouwd uit structuren met een dikte van slechts dan 20 nanometer (een nanometer is één-miljardste van een meter). Ze zijn 30 procent kleiner en 25 procent sneller dan de snelste transistor van dit moment, die ook door Intel is ontwikkeld. De materiaallagen waaruit deze transistors zijn gevormd, hebben een dikte van slechts drie atomen, wat betekent dat er honderdduizend van deze lagen nodig zijn om tot de dikte van een velletje papier te komen. Kleinere transistors zijn sneller, en snelle transistors zijn de sleutel tot het bouwen van zeer snelle microprocessors, die het hart vormen van computers en andere intelligente apparaten. De nieuwe transistors zullen de basis worden van Intel's 45 nanometer procestechnologie, waarmee het bedrijf naar verwachting in 2007 de eerste processors zal produceren.

Intel Labs presenteerde deze uitvinding tijdens de 2001 Silicon Nanoelelectronics Workshop in Kyoto, Japan. Onderzoekers hebben nog steeds geen grens bereikt voor het kleiner maken van transistors. "Ons onderzoek toont aan dat we nog minstens drie technologiegeneraties kunnen blijven voldoen aan de Wet van Moore," zegt dr. Gerald Marcyck, directeur van het Components Research Lab. "Het tempo van de ontwikkeling van siliciumtransistors neemt niet af, maar is juist aan het toenemen. Een ander belangrijk detail is dat deze experimentele exemplaren zijn gebouwd met dezelfde materialen die gebruikt worden voor de hedendaagse chips."

Intel is 's werelds grootste chipfabrikant en een vooraanstaand producent van personal computer-, netwerk- en communicatieproducten. Meer informatie over Intel is te vinden op: .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie