Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nandrolon niet aangetroffen in Plantina fit

Datum nieuwsfeit: 11-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Nandrolon niet aangetroffen in Plantina fit door onafhankelijk IOC-laboratorium

Gendringen, 11 juni 2001 - Onderzoekers van het onafhankelijke en door het IOC geaccrediteerde laboratorium voor dopinganalyse 'Deutsche Sporthochschule, Institut für Biochemie' in Keulen, troffen geen enkel spoor aan van het verboden middel nandrolon in de voedingssupplementen van Plantina fit. Het onderzoek was uitgevoerd in opdracht van The Ortho Company.

Na de geruchten uit de sportwereld dat de 'Plantina fit Multi Vitamine A t/m Zink' en de 'Plantina fit Vitamine C 1000 mg' oorzaak zouden zijn van een verhoogde nandrolonspiegel in urine, heeft The Ortho Company op eigen initiatief en eigen kosten productieseries laten onderzoeken. De onderzoeksresultaten sluiten de aanwezigheid van nandrolon geheel uit. Met dit onderzoek toont The Ortho Company nogmaals aan dat zij permanent borg staat voor constante kwaliteit en zuiverheid van haar voedingssupplementen.

Verder komt uit het onderzoek naar voren dat de Plantina fit-producten alleen stoffen bevatten die vermeld staan op de verpakking van het product en op de internetsite van The Ortho Company (www.plantina.nl). Tevens zitten er in de producten geen onnodige, laat staan ongezonde, toevoegingen zoals synthetische kleur-, geur-, smaakstoffen en conserveringsmiddelen.

Het instituut in Keulen analyseerde alle door de Keuringsdienst van Waren verzegelde verpakkingen (willekeurig genomen uit het magazijn van The Ortho Company) alsook monsters van alle voorgaande productie-charges vanaf begin van het jaar 2000.

Resultaat van dit uitgebreide onderzoek: de Plantina fit producten bevatten geen prohormonen, zoals bijvoorbeeld nandrolon. Dit onderzoek is uitgevoerd door Prof. Dr. Wilhelm Schänzer van het 'Institut für Biochemie van de Deutsche Sporthochschule Köln', een door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) gekwalificeerd onderzoeksinstituut.

De officiële uitkomst van de analyse luidde: 'In none of the analysed aliquots of the supplements anabolic-androgenic steroids could be detected (detection limit 0,01 µg/g).'

Over The Ortho Company en de Plantina fit producten De Plantina fit producten zijn ontwikkeld door het Ortho Institute (www.orthoeurope.com). Dit instituut is hét kenniscentrum op het gebied van de orthomoleculaire voedingsleer. Deze leer gaat ervan uit dat het lichaam het beste functioneert als het de juiste moleculen (voeding) in de optimale hoeveelheden krijgt aangeboden. De Plantina fit voedingssupplementen zijn gebaseerd op de orthomoleculaire voedingsleer en worden sinds 1993 door The Ortho Company op de Nederlandse markt gebracht. Ze worden al jaren gebruikt door vele topsporters die onder andere hebben meegedaan aan Olympische Winter- en Zomerspelen. En verder door iedereen die zijn gezondheid wil optimaliseren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: drs. Gert E. Schuitemaker, telefoon: 0315 - 69 52 22 Deze tekst is electronisch te benaderen via www.plantina.nl/dossierfrankdeboer.htm

The Ortho Company BV
Anholtseweg 36, 7081 CM Gendringen, Postbus 81, 7080 AB Gendringen, Tel: 0315-695222, Fax: 0315-695225, (info@plantina.nl) www.plantina.nl

HVR Public Affairs/Public Relations
Fijs Overdijk
Alexanderstraat 4, 2514 JL Den Haag
Postbus 153, 2501 CD Den Haag
Tel: 070 346 36 16
Fax: 070 427 41 37
E-mail: (fijs.overdijk@tbwa.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie