Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verbeterd CAO eindbod bij Akzo Nobel

Datum nieuwsfeit: 11-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Chemie en energie is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

12-06-2001

CNV: verbeterd eindbod bij Akzo Nobel

De cao-onderhandelingen bij Akzo Nobel, die vandaag zijn hervat, hebben uiteindelijk geresulteerd in een nieuw, verbeterd eindbod. CNV Chemie en energie is teleurgesteld dat een principeakkoord niet mogelijk is gebleken, maar zal het bod niettemin positief aan de leden voorleggen.

De cao-onderhandelingen bij Akzo Nobel, die uiterst moeizaam verlopen, gingen vandaag de vijfde ronde in. Eerder bracht Akzo Nobel al een eindbod uit (op 12 april), maar dat werd door de leden massaal afgeserveerd. Zij hadden vooral kritiek op de looptijd van de cao (26 maanden), de nieuwe winstdelingsregeling en de nieuwe manier om werknemers te beoordelen en te belonen. Tijdens het vandaag hervatte cao-overleg zijn enkele verbeteringen bereikt ten opzichte van het eerdere eindbod. "We zijn iets opgeschoten, maar we staan niet te juichen", zegt cao-onderhandelaar Peter Hendrix. "We zijn binnen het mandaat gebleven dat de kaderleden ons op 28 mei hebben gegeven. Maar omdat Akzo Nobel niet bereid was om de looptijd van de cao terug te brengen naar 24 maanden, is het geen principeakkoord waardig." Omdat het eindbod ook een aantal pluspunten bevat (zoals een gegarandeerde prepensioenuitkering, een betere betaling van jonge werknemers en een extra beloning voor multifunctionele inzetbaarheid) zal de bond het positief aan de leden voorleggen, te beginnen met de kaderleden die morgen bijeenkomen. Wat salaris betreft biedt Akzo Nobel een loonsverhoging van 4 procent per 1 april 2001 en nog eens 4 procent per 1 april 2002. De cao loopt tot en met 31 mei 2003. Daarnaast gaan de maxima van alle loonschalen met 1 procent omhoog. De jeugdschalen verdwijnen en de laagste drie loongroepen gaan 1 procent extra omhoog. Daardoor beginnen jonge werknemers op een hoger salarisniveau. Werknemers die op meerdere plekken (multifunctioneel) inzetbaar zijn, kunnen een extra beloning krijgen, die in twee jaar kan uitkomen op 5 procent bovenop het salaris.

Nieuwe winstdelingsregeling

De nieuwe winstdelingsregeling is, vergeleken met het vorige eindbod, iets verbeterd en meer werkbaar gemaakt. Zo zijn er meer garanties voor een betere winstuitkering en houden de werknemers ook zeggenschap over de groepstargets die beloond gaan worden. De nieuwe regeling wordt in 2003 geëvalueerd. Hendrix: "Dan zal moeten blijken of de regeling wel zo gunstig is als Akzo Nobel beweert."

De bond blijft het betreuren dat Akzo Nobel, anders dan in de vorige cao, niets wil bijdragen aan internationale collegialiteit (opbouw van vakbondswerk en verbetering van arbeidsomstandigheden in het buitenland). De cao van Akzo Nobel geldt voor zo'n 14.000 werknemers.

Nadere inlichtingen:

Peter Hendrix, cao-onderhandelaar
030-6348338
Kees de Vos, persvoorlichter
030-6348244

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie