Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vernieuwd reservistenbeleid

Datum nieuwsfeit: 11-06-2001
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieBrieven aan de Kamer


Het reservistenbeleid

11-06-2001

Sinds de Prioriteitennota heeft de krijgsmacht in antwoord op de ingrijpend veranderde internationale veiligheidssituatie een gedaantewisseling ondergaan. De opkomstplicht is opgeschort en paraatheid, flexibiliteit en mobiliteit werden uitgangspunten die vooral van de Koninklijke landmacht vergaande, structurele aanpassingen vergden, in vrijwel alle onderdelen van de organisatie. Ook het reservistenbeleid moest worden aangepast aan de eisen van de tijd en in 1996 zag de nota Reservistenbeleid het licht. De ontwikkelingen sindsdien, in het bijzonder de aanhoudende betrokkenheid bij internationale crisisbeheersings-operaties, hebben Defensie genoopt het ...
Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie