Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geboorte-explosie bij de zeeleeuwen in Artis

Datum nieuwsfeit: 11-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Artis

Amsterdam, 11 juni 2001

Persbericht

Geboorte-explosie bij de zeeleeuwen in Artis

In twee weken tijd zijn er drie zeeleeuwtjes geboren in Artis! De drie moeders, Babs, Mary en Carolien, liggen heerlijk te zonnen met hun jonge kroost. Hun zorg voor de kleintjes is hartverwarmend.

Samenvallende geboortes zijn niet zo uitzonderlijk bij zeeleeuwen. In de voortplantingstijd gaan met name de oudere mannetjes op zoek naar het meest geschikte strand voor hun harem. Deze zogenaamde 'Beachmasters' verdedigen hun juist veroverde territorium en hun vrouwtjes fanatiek tegen andere mannetjes. Alleen de sterkste mannetjes (slechts 4%) zorgen zo voor nageslacht. De meeste jongen worden in mei/juni geboren na een draagtijd van 11 maanden.

In Artis is Max de Beachmaster. Hij is de vader van de drie jonge zeeleeuwtjes. Max is erg nieuwsgierig naar zijn nakomelingen, maar hij wordt door de drie moeders resoluut op grote afstand gehouden.

De Californische zeeleeuw is een bedreigde diersoort en daarom opgenomen in het Europese fokprogramma (EEP). Ouwehands Dierenpark beheert het stamboek van deze diersoort.Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie