Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tumbleweed Web Filter nieuwste troef tegen gevaren internet

Datum nieuwsfeit: 11-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tumbleweed Web Filter 5.0 nieuwste troef tegen de gevaren van internet

Amersfoort, 11 juni 2001 - Tumbleweed Communications Corp. (NASDAQ: TMWD), dé toonaangevende leverancier van bedrijfskritische messaging software, lanceert vandaag Tumbleweed Web Filter 5.0. Deze applicatie biedt, evenals de andere Tumbleweed toepassingen, de mogelijkheid om bedrijfsbeleid omtrent internetgebruik centraal te implementeren en beheren. Dit geldt zowel voor e-mail als webbased communicatie.

Tumbleweed Web Filter 5.0 biedt veel meer veiligheid dan traditionele firewalls. Web Filter is een aanvulling op Tumbleweed's Messaging Management System (MMS), waarmee bedrijfsbeleid met betrekking tot e-mailverkeer kan worden doorgevoerd. Organisatie breed kunnen e-mails en attachments worden gecontroleerd op inhoud en virussen, kan een toegangsregeling voor e-mailverkeer worden ingesteld en kunnen e-mails worden versleuteld en worden voorzien van een digitale handtekening.

"Door het inzetten van Web Filter in combinatie met MMS kan een organisatie volledig geautomatiseerd en op centraal niveau haar beleid doorvoeren over e-mail en browser gebaseerde communicatie. De software wordt ingezet zonder dat de bestaande infrastructuur aangepast hoeft te worden of dat gebruikerstrainingen noodzakelijk zijn, en dat bespaart kosten", aldus Arien Klomp, Country Manager Benelux van Tumbleweed Communications.

Een belangrijk kenmerk van Web Filter 5.0 is dat het haar eigen proxy authenticatie front-end kan gebruiken. Hierdoor is het probleemloos te gebruiken naast reeds bestaande caching- en firewalltoepassingen. Tumbleweed Web Filter optimaliseert en beveiligt tevens het gebruik van het netwerk, onder meer door het tegenhouden van webvirussen en kwaadaardige 'mobile code'. Een ander voorbeeld is het beheer van overmatig grote downloads. Deze inhoud- en toegangscontrole stelt IT managers in staat om oneigenlijk gebruik van bijvoorbeeld webmail, message boards en websites op bedrijfs-, afdelings-, of individueel niveau tegen te gaan.

"Bedrijven letten steeds meer op controle en toegang tot internet. Logisch, want internettoegang kan een gevaar zijn voor het hele netwerk van een organisatie. Misbruik van bandbreedte, blootstelling aan virussen en kwaadaardige 'mobile code', productiviteitsverlies en juridische risico's zijn slechts enkele voorbeelden", aldus Christian A. Christiansen, Vice President IDC, "Binnen de beveiligingsarchitectuur van een organisatie speelt internettoegang een zeer belangrijke rol. De markt van ondersteunende applicaties, zoals Tumbleweed's Web Filter 5.0, zal tot 2004 groeien naar zo'n 636 miljoen dollar."

Over Tumbleweed Communications
Tumbleweed Communicatons is een toonaangevende leverancier van bedrijfskritische e-mail software. Tumbleweed realiseert eenvoudig te beheren beveiligde twee-weg communicatiekanalen voor de professionele markt. Organisaties gebruiken Tumbleweed's applicaties om beveiligde communicatienetwerken te realiseren, om hun communicatiestroom centraal te beheren en te controleren en om automatisch confidentiële bedrijfsinformatie beveiligd en traceerbaar via het internet te versturen.

Klanten die hebben gekozen voor Tumbleweed's oplossingen zijn onder meer American Express, Datek, Belastingdienst, de grootste nederlandse banken, SEB Bank, NASA, het Joint Research Center van de Europese Commissie, PGGM, Ordina/Relan ICT, MCM/Agoria, Union Miniere en UPS.

Tumbleweed Communications is opgericht in 1993. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City, CA. Sinds februari 2000 wordt vanuit de vestiging in Amersfoort de Benelux bediend.

Naast MMS heeft Tumbleweed ook Integrated Messaging Exchange (IME) ontwikkeld. Dit is een platform met een set van applicaties voor het creëren van beveiligde communicatiekanalen tussen een organisatie, haar klanten, partners en leveranciers.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie