Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 11-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 11-06-2001 Politieberichten van 10/6 (13.00 uur) tot 11/6 (07.00 uur)

Sneek: mishandeling
Een 27-jarige inwoner van Sneek is zondag omstreeks 03.15 uur op de Wijde Noorderhoorne door een nog onbekende jongen mishandeld. Het slachtoffer sprak een groep jongens aan, toen deze een andere jongen lastig vielen. Hij kreeg daarop van een van de jongens uit de groep direct twee vuistslagen in het gezicht. Hij moest zich daarvoor onder behandeling van een huisarts stellen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leeuwarden: vrachtauto beschadigd
Een op de Lorentzkade geparkeerd staande vrachtauto is zondag omstreeks 05.30 uur beschadigd bij een aanrijding, waarna de veroorzaker is doorgereden. De vrachtauto had forse schade aan de voorzijde. Aangifte werd gedaan door een 38-jarige Leeuwarder.

Leeuwarden: poging beroving
Een 19-jarige inwoner van Snakkerburen is zondag omstreeks 03.30 uur op de Dokkumertrekweg het slachtoffer geworden van een poging tot beroving. Hij fietste in de richting van het het Lekkumerend, toen er een man op een racefiets naast hem kwam fietsen. De man vroeg hem eerst hoe laat het was, maar haalde vervolgens een mes onder zijn jas verdaan en zei tegen het slachtoffer dat hij geld wilde. Deze remde daarop sterk af. De dader deed hetzelfde maar kwam daarbij ten val, waardoor het slachtoffer kon ontkomen. Het signalement van de dader luidt: Vrij lang, ongeveer 1.90 m., blank uiterlijk en een smal postuur, kort haar. De man sprak geen dialect.

Lemmer: onder invloed
Een 42-jarige inwoner van Lemmer is zondag om 15.30 uur op de Rondweg aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 1120 ug/l, waarna hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 14 uur kreeg. Bovendien werd zin rijbewijs ingevorderd.

Reduzum: vernielingen
In de jachthaven aan de Suderom zijn in de nacht van zaterdag op zondag een aantal boten beschadigd. De boten werden van ligplaats verwisseld, waarbij zeker 11 boten schade opliepen. Aangezien nog niet alle eigenaren aangifte hebben gedaan, worden deze verzocht zich bij de politie te melden.

Broeksterwoude: inbraak woning
In een woning aan de Jagersweg is zondag tussen 14.30 en 18.30 uur ingebroken. Weggenomen werden een bankpasje en een geldbedrag. Onbekend is hoe de dader of daders de woning zijn binnengekomen. De 80-jarige bewoonster deed aangifte.

Leeuwarden: auto`s bekrast
In de nacht van zaterdag op zondag is een aantal auto`s die geparkeerd stonden aan de Verlengde Schrans, C. Fabritiusstraat en de P. Moreelsestraat met een scherp voorwerp bekrast. Nog niet alle eigenaren hebben aangifte gedaan. De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuigen (0900-8844).

Drachten: bedreiging
Een 17-jarige inwoonster van Drachten is zondag om 22.15 uur door een nog onbekende man met een mes bedreigd. Het meisje was op het Knobelsdorffplein uit de bus gestapt en liep naar haar fiets. Toen ze zag dat de banden van haar fiets leeg waren, werd ze daarover aangesproken door een haar onbekende jongen. Deze pakte haar plotseling bij haar haar en zette haar een mes op de keel. Het meisje gaf de jongen echter een knietje, waarop deze wegvluchtte. Van de dader is bekend dat het om een blanke jongen ging van ca. 17/18 jaar, lengte ca. 1,85 meter, donkerblond (bruin) stekelig haar en een mager postuur.

Leeuwarden: aanhouding handel harddrugs
Een 20-jarige Leeuwarder is maandag om 01.00 uur op de Oldegalileen aangehouden op verdenking van de handel in en het bezit van harddrugs. De man werd in zijn auto staande gehouden, nadat de politie een melding had gekregen dat inzittenden van een auto drugs stonden te verhandelen. Bij zijn aanhouding trof de politie een bolletje en een staafje cocaïne in zijn bezit aan. Hij werd op het politiebureau ingesloten.

Menaldum: aanrijding met letsel
Bij een aanrijding op de Rypsterdyk zijn zondag om 23.00 uur een 51-jarige bestuurder uit Peins lichtgewond geraakt. De aanrijding ontstond toen de man uit Peins de Rypsterdyk opreed en daarbij verzuimde voorrang te verlenen aan een personenauto bestuurd door een 33-jarige inwoonster van Menaldum. Hij werd met nekklachten per ambulance naar het MCL overgebracht.

Dokkum: aanhouding diefstal stenen
Een 54-jarige inwoonster van Dokkum is maandag om 03.15 uur op de Birdaarderstraatweg aangehouden op verdenking van diefstal van stenen. Surveillerende agenten zagen de vrouw op genoemd tijdstip rijden op een fiets, waarvan de tassen en een mandje vol stenen zaten. Zij zei dat de stenen van haar zoon waren. Omdat de agenten de zaak niet vertrouwden stelden ze een onderzoek in. Op de Munedyk troffen ze een stapel stenen aan, die identiek was aan de stenen die de vrouw bij zich had. Ze werd daarop bij haar woning aangehouden, waarbij nog een hoeveelheid van ca. 200 gestolen stenen werd aangetroffen. Ze werd na verhoor heengezonden.

Berlikum: inbraak
In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een kantoor bij een tankstation aan de Bitgumerdyk. Nadat een ruit was vernield, werd een hoeveelheid rookwaar weggenomen. Een 40-jarige inwoner van Vrouwenparochie deed aangifte.

Bureau Voorlichting & PR: 058 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie