Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 11-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Verkeerscontrole rondom Ducatiweekend levert veel op 12:00 maandag 11 juni 2001

Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 06 22662875

MEPPEL
In de omgeving van Meppel is het afgelopen weekeinde een verkeerscontrole uitgevoerd in verband met de aan- en afvoer van het Ducatiweekend in Assen. Hierbij zijn motorrijders uit het district West ingezet, medewerkers van het Bureau Verkeershandhaving, en personeel van het Korps Landelijke Politie Diensten. Er is vooral op snelheid gecontroleerd, dit met behulp van de lasergun door het Bureau Verkeershandhaving, en met 5 onopvallende surveillanceautos met videoregistratieapparatuur door personeel van het K.L.P.D.
Op de N371, de weg langs de Drentse Hoofdvaart, zijn 65 snelheidsovertreders bekeurd, op andere wegen in de omgeving waren dat er 55. In totaal dus 120 bekeuringen voor snelheidsovertredingen. Voor de ergste gevallen, waarbij het ging om gemeten snelheden van 190 kilometer per uur, zijn twee motoren in beslag genomen. Deze bestuurders reden met de genoemde snelheid over de verdrijvingsvlakken bij de kruising in Havelterbrug. Het rijbewijs van deze bestuurders is ook ingevorderd. Daarnaast zijn van drie andere snelheidsovertreders de rijbewijzen ingevorderd. In totaal zijn vijf rijbewijzen ingevorderd in verband met snelheidsovertredingen. In totaal hebben vijftien medewerkers van de genoemde politieinstanties zich twee dagen met deze controle beziggehouden, zaterdag met de aanvoer en zondag met de afvoer.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie