Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijzondere fietsroute via Bottelierpad Haarlemmermeer

Datum nieuwsfeit: 11-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Haarlemmermeer
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlemmermeer


* Persberichten


+ 11 juni 2001


BIJZONDERE FIETSROUTE VIA BOTTELIERPAD

Het initiatief om een fietspad aan te leggen tussen de Domineeslaan in Zwanenburg en de Kromme Spieringweg is jaren geleden genomen door de heer Bottelier, destijds wonend in Zwanenburg. De wens van de inwoners van Zwanenburg om een makkelijke, mooie en veilige verbinding te krijgen met Haarlem en Hoofddorp is uitgekomen. Het Bottelierpad is een bijzonder fietspad met zowel een recreatieve als een utilitaire functie. Het natuurlijke karakter van het gebied wordt versterkt door de aanleg van een ecologische berm en -oever. Hierdoor ontstaan in de zomer langs het pad flanken van bloemenpracht met bijbehorende insecten. Langs het Bottelierpad is ook bijzondere verlichting geplaatst. Om de flora en fauna niet uit hun biologische ritme te halen blijft het pad niet constant verlicht, maar is er sprake van "verlichting op maat". Op het moment dat iemand het pad opgaat, schakelen de lampen aan om na enige tijd weer te dimmen. De lampen gaan tegelijk aan en dimmen tegelijk, zodat fietsers en voetgangers niet het gevoel kunnen krijgen dat de lichtgolf met hen 'meeloopt'.
Het project Bottelierpad is een proefproject. De verlichtingsinstallatie is flexibel ontworpen zodat eventuele aanpassingen eenvoudig kunnen worden doorgevoerd. Als de proef niet volstaat kan met 'een druk op de knop' de verlichting omgezet worden naar een permanent brandende verlichting.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie