Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Milieu-overtredingen bij 125 transporten naar Afrika

Datum nieuwsfeit: 11-06-2001
Bron: Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
Zoek soortgelijke berichten

125 transporten naar Afrika voor milieu-overtredingen aangehouden (11-6-2001)

In de haven van Amsterdam zijn tijdens gerichte milieucontroles bij 574 voertuigen en containers in totaal 125 transporten met overwegend West Afrikaanse bestemming geblokkeerd. Voor tenminste 100 transporten staat nu al vast dat zij een proces verbaal krijgen. Alle transporten met overtredingen krijgen bovendien een bestuurlijke actie (dwangsom of bestuursdwang) waarmee het ongedaan maken van de overtreding wordt afgedwongen. De meest aangetroffen overtredingen zijn de illegale export van lekkende autowrakken, gebruikte auto-onderdelen, afval en cfk-houdende koelkasten. Tevens zijn 5 gestolen voertuigen onderschept, vier kostbare nieuwe personenauto's en een grote jeep.
...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie