Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Crematorium Leeuwarden uniek decor sprookje

Datum nieuwsfeit: 11-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Goutum, 11 juni 2001

Grote belangstelling voor toneel in crematorium
Crematorium Leeuwarden uniek decor sprookje

Op donderdag 7 en vrijdag 8 juni is in de aula van Crematorium Leeuwarden aan de Yndijk 1 in Goutum de toneelvoorstelling Een sprookje over de dood opgevoerd. Met de voorstelling, gespeeld door het Noord Nederlands Toneel, heeft het crematorium de dood, uitvaart en met name crematie herkenbaar en toegankelijk willen maken voor het publiek. De belangstelling voor een toneelstuk in het crematorium was bijzonder groot.

Emotie
Twee toneelspelers beelden in Een sprookje over de dood situaties uit die voor een ieder herkenbaar zijn, zoals verschillende rouwverwerkende personages: de echtgenote, de zoon en de broer. Het verwerken van het verlies van een dierbare en de wijze waarop nabestaanden daarmee omgaan, staan in het stuk centraal. Op realistische wijze wordt uitgebeeld dat de dood onderdeel is van het leven. Toneelspel en filmbeelden wisselen elkaar af in de voorstelling.

Doodgewoon
Vestigingsmanager Henk Westerhoff: Voor veel mensen was het een aparte ervaring, een toneelvoorstelling in een crematorium. Een niet alledaagse locatie die als decor dient voor een confronterend en herkenbaar optreden. Veelgehoorde opmerkingen waren ontroerend en indrukwekkend . Een van de belangstellenden vond het stuk doodgewoon heel bijzonder . Er was veel waardering voor de realistische manier waarop de verschillende personages werden uitgebeeld.

Voorstellingen
Voor mensen die de toneelvoorstelling Een sprookje over de dood graag willen zien, zijn er genoeg mogelijkheden. Het stuk wordt van 14 t/m 16 juni in Crematorium Schagen (Schagen) en van 21 t/m 23 juni in Crematorium en Begraafplaats Steenbrugge (Diepenveen) gespeeld. De toegang is gratis. Reserveren blijft noodzakelijk. Belangstellenden kunnen meer informatie verkrijgen via internet: www.uitvaart.nl/primeur/sprookje.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie