Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NK bankdrukken voor junioren en masters

Datum nieuwsfeit: 11-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
P E R S B E R I C H T

Aan : sportredactie/nieuwsmedia
Van : Nederlandse Powerliftingbond
Betreft : Nederlands kampioenschap bankdrukken voor junioren en masters Datum : 11 juni 2001

Jong en oud strijden samen voor Neerlands goud

Al vroeg in de ochtend van zondag 10 juni jongstleden is het druk op de Parallelweg in Geldrop, want dit jaar worden de Nederlandse kampioenschappen bankdrukken voor junioren (leeftijdscategorie tot en met 21 jaar) en masters (leeftijdcategorie boven de 40 jaar) georganiseerd door de Geldropse vereniging TopFit. Van heinde en ver, sommige hebben er een autorit van ruim 4,5 uur opzitten van uit het hoge Noorden om naar het diepe Zuiden te komen om te strijden voor de Nederlandse titel dit jaar. Het is een prettig vooruitzicht voor de Nederlandse powerliftingsport dat vooral de jeugd van Nederland acte de presence geeft op deze kampioenschappen, maar liefst 15 junioren, waaronder 4 damesjunioren zijn aanwezig in Geldrop om met elkaar de strijd aan te gaan, met in het achterhoofd wetende dat een drietal junioren vandaag niet meedoen aangezien deze volgende week afreizen naar Frankrijk om daar deel te nemen aan de Europese kampioenschappen, de powerliftsport leeft in Nederland. Gestart wordt er vandaag met de herenjunioren, waarbij zich in de klasse tot 67,5 kg. een leuke strijd te zien is tussen de kampioen van vorig jaar Danny van Boven, Lucas Gijsbertsen en nieuwkomer Reinder Schuiten, uiteindelijk weet Danny zijn titel te prolongeren, met de kleinst mogelijke voorsprong van 2.5 kg. op Lucas, die de tweede plaats weet te bemachtigen omdat hij iets lichter weegt dan de man op de derde plaats Reinder Schuiten. Ook in de klasse tot 82,5 kg. vindt er een spannende strijd plaats die pas in de laatste beurt de beslissing brengt in het voordeel van Jair Jandroep, die de titel weet binnen te slepen voor de Nijmegenaar Artak Asrian, welke op de derde plaats gevolgd wordt door Patrick van der Putten. In de klasse tot 90 kg. is Wesley Brandes (Essbra Eindhoven) duidelijk de man in vorm, zonder enige tegenstand weet hij zich toch zo te motiveren dat hij er in slaagt een nieuw Nederlands record bankdrukken te vestigen met 172,5 kg.
Zonder andere te kort te doen is de man van de dag, Boman Hommes, de kleine sterke man uitkomend voor Butzelaar Emmeloord, met een lichaamsgewicht van 48,3 kg. weet een nieuw Nederlands record bankdrukken voor junioren te vestigen met 115 kg. in de klasse tot 52 kg., aan het eind van de dag blijkt hij ook met deze prestatie de beste tiller van de dag te zijn, omgerekend volgens de Wilks formule.
Na de heren junioren volgens de damesjunioren op het plankier, het blijkt al gauw dat de dames allemaal in de juiste vorm zijn, want alle dames weten of een persoonlijk record te verbeteren, of zelfs Nederlands records te verbeteren, in het speciaal waren de dames uit Burgum, na een autorit van ruim 4,5 uur wisten beide, Heidi Procee en Martje Poeze, een nieuw Nederlands record vast te stellen.
Als de jonkies hun feestje vieren, zijn de oudjes (de masters) aan de beurt, is er een strijd bij de jongeren en meestal ook bij de senioren, dan zal het bij de masters niet anders zijn, welnu bij de masters is het zelfs nog sterker, want met de leeftijd oplopend is de strijdbaarheid niet aflopend, maar steeds intensiever.
In de klasse tot 67,5 kg. weten Charlie Smith (Essbra Eindhoven) en Gerard Tromp (Spartacus Noord Scharwoude) de spanning erin te houden tot de laatste beurt, Charlie weet in zijn laatste beurt 130 kg. te drukken, hij is de lichtste van de twee, dus moet Gerard naar 132,5 kg. om de titel te pakken en met een ware krachtsinspanning weet Gerard de 132,5 kg. omhoog te drukken, twee witte en een rode lamp betekent het kampioenschap is voor Gerard en het zilver voor Charlie, het brons gaat naar Jan van Waardenburg (TopFit). In de 75 kg. klasse weet Coen Hoppenbrouwers (Spartacus Noord Scharwoude) de titel voor zich op te eisen, gevolgd door Hordt Joch op de tweede plaats. In de klasse tot 82,5 kg. is niet de vraag wie wordt er kampioen, maar meer met hoeveel kilo's wordt Nijmegenaar Paul Smith kampioen, Paul behoort tot de wereldtop van master-bankdrukkers, ook gezien het feit dat hij bij de afgelopen Wereldkampioenschappen bankdrukken een bronzen medaille wist te behalen. Zijn eigen Nederlands record staat op 195 kg. en in zijn derde beurt weet hij dit ook te evenaren, opgezweept door het talrijke en zeer enthousiaste publiek doet Paul een vierde poging wagen om zijn record te verbeteren, 195,5 kg. wordt geladen aan het halter, de hoofdscheidsrechter geeft het signaal en Paul doet zijn uiterste best, maar jammer genoeg lukt het hem niet vandaag op zijn record te verscherpen en bij het op 195 kg. staan. Ook in de 100 kg. weet een man van Atlas Nijmegen de strijd te winnen, Karel Kuijpers, behaalt de eerste plaats en de titel kampioen van Nederland, gevolgd door Paul den Ouden (TopFit) en Gerrit Roos(Spartacus Noord Scharwoude).
Er wordt nog wel eens gevraagd aan ons, helpt zo'n speciaal shirt (bankdrukshirt) nou echt, wel het werd afgelopen zondag bewezen door Hans den Ouden van sportcentrum TopFit, Hans al jaren lang deelnemer zonder speciaal shirt, en dan zo rond de 130 kg. bankdrukkend, was overgehaald door medesporters om eens een shirt aan te trekken en ziet, driemaal achtereen een verbetering van zijn persoonlijk record, met als sluitstuk een beurt van 155 kg. waarmee hij een zilveren medaille behaalde op deze kampioenschappen, achter de kampioen Bram "beter laat dan niet" Hazeu (Schuttersveld) en voor teamgenoot Mario van Nunen. Bij de zware mannen dit jaar weinig deelnemers, en ondanks dat hij afgelopen tijd ziek en geblesseerd was geweest, wist Jaap Fahner (Butzelaar) de titel Nederlands kampioen te bemachtigen met een bankdrukbeurt van 200 kg.
Als toetje van deze kampioenschappen kwamen daar de master-masters in beeld, ook wel genoemd de masters II (deze leeftijdscategorie loopt vanaf 50 jaar en ouder), hoe zo ouder, als je boven de vijftig jaar bent en nog steeds meer dan 200 kg. kan bankdrukken, ben je dan oud, ik dacht het niet en deze sportmensen zijn er in Nederland, maar ook over de gehele wereld.
Wat te denken van 68 jaar jong, afgetraind tot 97 kg., ex-commando, een verre reis achter de rug vanuit IJsbrechtum (Friesland) en toch nog altijd 135 kg. bankdrukken, voor vandaag de oudste deelnemer, Bram de Jong.
Wat zou je zeggen van Opa Fred Anneese, 110 kg. schoon aan de haak, en even op een zondagmiddag 200 kg. bankdrukken in plaats van achter de geraniums zitten. Allemaal stuk voor stuk topsporters deze mannen van 50+, Gatze Wouda, Bram de Jong, Jack van Soest en Fred Anneese, dus ook op latere leeftijd blijkt wel weer eens, KRACHTSPORT, EEN PRACHTSPORT.
De conclusie van deze dag, vele persoonlijke records, een talrijk aantal nieuwe Nederlandse records (waarvoor de deelnemers het gloednieuwe recordcertificaat krijgen uitgereikt voorzien van het nieuwe NPB logo), een vlekkeloze organisatie van Wim Bevers en zijn mensen, maar vooral toekomstbeeld voor het Nederlandse powerliften wat er rooskleurig uitziet. Wellicht komen de Europese kampioenschappen (Union-Cup) van volgend jaar, die in Nederland gehouden gaan worden te vroeg nog voor deze junioren, maar ze komen eraan.

Cees Damen
PR & Promotie Nederlandse Powerliftingbond
Wijngaardenlaan 10
2252 XN Voorschoten
telefoon 071-5610946
telefax 071-5612222
mobiel 0651-144058
e-mail (obelix1@planet.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...