Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Franstalige regering moet verkiezingsuitslag respecteren'

Datum nieuwsfeit: 11-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vlaamse Volksunie

Voeren: Franstalige partijen én regering dienen verkiezingsuitslag te respecteren (11/06/01)

Na de gewelddadige esbattementen van Franstalige militanten in Voeren is er verbazend snel een hecht front ontstaan van Franstalige politici en media. Zelfs PRL-voorzitter Ducarme voelt zich geroepen om Happarts gewelddadige bende politieke ruggesteun te verschaffen. De finaliteit in deze is ondertussen wel voor iedereen duidelijk: na de democratische nederlaag bij de gemeentelijke stembusslag, tracht Retour à Liège het nieuwe bestuur te dwarsbomen via al de middelen die haar ter beschikking staan.

Franstalig België stelt momenteel alles in het werk om de, volstrekt legitieme, benoeming van Huub Broers tot burgemeester te verhinderen. Retour à Liège weigert zich gewoonweg neer te leggen bij de democratische uitspraak van de kiezer. Het kan dan ook enkel tot verbazing stemmen dat de gewelddadige straatbendes zich gesteund weten door de Franstalige regeringspartijen.

Net als de PS en de PRL, eist ook de VU duidelijkheid. Ofwel respecteren de Franstalige partijen de uitspraak van de kiezer, ook wanneer dat hen níet goed uitkomt, ofwel negeren zij de democratische besluitvorming. In voormeld geval wordt het federaal overlegmodel de facto opgeblazen.

Daarom eist het partijbestuur van de VU van premier Verhofstadt een krachtdadige publieke veroordeling van het Franstalig straatgeweld én een onmiddellijke benoeming van Huub Broers.

Auteur:
VU-partijbestuur
Fons Borginon, algemeen voorzitter a.i.

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: (ben.weyts@vu.be)
Url: www.vu.be

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie