Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 11-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 11-06-2001 Persberichten district Heerlen (RKey; 14.35 u) Maandag, 11 juni 2001

District Heerlen

Heerlen; inbraak
Afgelopen zondagmorgen werd ingebroken in een cafe aan het Pancratiusplein in Heerlen. Inbrekers zijn door vernieling van een ruit het cafe-pand binnengedrongen en hebben geld gestolen. De gewaarschuwde politie die meteen een onderzoek instelde heeft zondagmorgen op de Stationsstraat een 28-jarige man uit Heerlen en een 43-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de inbraak. Bleek ook dat beide verdachten allerlei geld bij zich hadden die de politie voor nader onderzoek heeft inbeslaggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de mogelijke betrokkenheid van de verdachten bij de inbraak en ieders mogelijke rol daarbij.

Heerlen; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen zondagavond op de Eikstraat in Heerlen van een 36-jarige automobilist uit Merkelbeek bleek dat de man onder invloed achter het stuur van de auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim
1,6 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op. Een mede-inzittende 37-jarige man uit Hoensbroek werd overigens ook aangehouden. Die stapte bij de controle van de automobilist uit, uitte dreigende taal tegen de agenten en weigerde de herhaaldelijk gegeven vorderingen van de politie op te volgen. Ook tegen deze verdachte maakt de politie proces-verbaal op.

Heerlen; dealer aangehouden
De politie heeft afgelopen nacht, zondag op maandagnacht in een pand aan de Saroleusstraat een 31-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De politie verdenkt de man van handel in / te koop aanbieden van verdovende middelen in de Heerlense binnenstad. Bij de aanhouding gooide de verdachte een tasje weg hetwelk meteen inbeslaggenomen werd. Daarin bevonden zich ruim twintig bolletjes met vermoedelijk verdovende middelen (vermoedelijk heroine en cocaine, moet echter nog allemaal worden onderzocht om wat het precies gaat). Daarnaast werd het geld dat de verdachte bij zich had, ongeveer tweeduizendvijfhonderd gulden in binnen en buitenlandse valuta, inbeslaggenomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten.

Brunssum; zakkenrollerij
Een 20-jarige vrouw uit Nuth was afgelopen zondagavond op de kermis op het Koutenveld in Brunssum slachtoffer van zakkenrollerij. Onbekende nhadden haar beurs uit de tas gestolen. Daarin bevonden zich papieren, een bankpasje en een geldbedrag van ongeveer tachtig gulden. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan.

Brunssum; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen zondag op maandagnacht op de Rimburgerweg in Brunssum van een 40-jarige automobilist uit Herkenbosch bleek dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,6 o/oo alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie