Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Noord: Uden

Datum nieuwsfeit: 11-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Noord: Uden 11-06-2001
Persbericht district De Leijgraaf

BRANDSTICHTING IN SCHOOL

In een school aan het Landschrijversveld in Uden is zondagmiddag brand gesticht. Tijdens een vergadering in de Islamitische school ontdekten de aanwezigen dat aan de achterzijde van het pand twee deuren vlam hadden gevat. Door snel ingrijpen van de aanwezigen kon worden voorkomen dat het vuur zich uitbreidde. De schade is nog niet bekend.

MAN SLAAT MET HAMER

Zondagmiddag is op de Zuidkade in Veghel een man mishandeld. Een 20-jarige inwoner van Bakel sloeg een 36-jarige man uit Veghel enkele malen met een hamer op zijn hoofd. Het slachtoffer is voor de verwondingen die hij opliep behandeld in het ziekenhuis. De dader meldde zich even later bij de politie in Gemert en is daar aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. Aanleiding voor de mishandeling zou een al wat langer slepend conflict zijn.

INVALIDEWAGEN GESTOLEN

Een 32-jarige inwoner van Uden deed bij de politie aangifte van diefstal van zijn gemotorideerde invalidewagen. De man parkeerde het voertuig zondagmiddag op de Sint Janstraat in Uden. Later op de middag bleek de afgesloten wagen verdwenen te zijn. De waarde van het rode voertuig, merk Booster, kenteken XWJ-534, is niet bekend.

AUTO TEGEN BOOM

Op de Hezelaarstraat in Veghel is zondagavond een 18-jarige autobestuurder uit die plaats door nog onbekende oorzaak met zijn auto tegen een boom gereden. De Veghelaar bleef ongedeerd, evenals een 17-jarige medepassagiere. Bij de aanrijding werden een boom en een aantal struiken beschadigd. De auto liep aan de voorzijde forse schade op.

AUTORUIT KAPOT

De politie heeft afgelopen nacht op de Ringbaan Noord in Uden een 18-jarige jongeman uit die plaats aangehouden. De Udenaar had even tevoren op de Kerkstraat in Uden een ruit vernield van een auto. Tijdens zijn verhoor ontkende de verdachte de vernieling. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

RUIT VERNIELD, KASSA WEG

Tijdens het afgelopen weekend werd een ruit vernield van een winkel aan de Hoofdstraat in Veghel. De dief nam vervolgens een kassa met een klein geldbedrag weg uit het pand.

FONTEIN VERNIELD

Een inwoner van Schaijk werd afgelopen nacht in zijn slaap gestoord toen een onbekende de fontein in de tuin vernielde. Met de stukken van de fontein gooide hij vervolgens een gat in het dak van de buurman. De politie, die een speurtocht naar de dader instelde, trof even later op de Rijksweg 324 in Schaijk een 19-jarige Engelsman, die voldeed aan het opgegeven signalement. Tijdens zijn verhoor ontkende de man de vernieling. Hij is later op de dag weer in vrijheid gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie