Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Circulaire LAD-leden en AMS

Datum nieuwsfeit: 11-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Circulaire LAD-leden & 'de AMS'

LAD-bericht van 11 juni 2001

C I R C U L A I R E

Aan alle leden van de LAD

- medisch specialisten voor wie de CAO Ziekenhuizen geldt
- assistent-geneeskundigen (niet) in opleiding
- medisch specialisten voor wie de CAO-GGZ geldt
- medisch specialisten in de academische ziekenhuizen
Geachte collega's,

Woensdag 06 juni 2001: LAD-Day, Dienstverband Dag. De Ledenvergadering van de NVZ stemt in met de AMS. Donderdag 7 juni 2001: Werkgevers- en werknemersorganisaties, waaronder FHZ/LAD, sluiten een onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe CAO Ziekenhuizen.

Het één heeft te maken met 't ander. Bij de totstandkoming van de Arbeidsvoorwaardenregeling Medisch Specialisten in dienstverband in algemene ziekenhuizen, categorale instellingen en revalidatie-instellingen, was afgesproken dat de AMS, als specifieke volwaardige arbeidsvoorwaardenregeling, deel gaat uitmaken van de CAO Ziekenhuizen. Nu ook CAO-partijen hebben ingestemd met de AMS, is de besluitvorming over beide trajecten afgerond. De AMS kan dus met terugwerken de kracht per 01 maart 2001 worden ingevoerd. Alle leden voor wie primair de CAO Ziekenhuizen blijft gelden, worden binnenkort geraadpleegd over de inhoud van het onderhandelaarsakkoord.

Medisch specialist CAO Ziekenhuizen
Nu kan de individuele vertaling van de AMS definitief van start. U kunt erop rekenen! Waarbij u steeds een beroep kunt doen op de expertise en ondersteuning van de LAD!

Voordien willen wij ook u, vooralsnog als indirect betrokkenen, over deze publicatie informeren. Zodat wanneer wij over úw specifieke situatie gaan onderhandelen, u ook hiermee bent doordrongen van ons vertrekpunt:

Assistent-geneeskundige
Voor u als arts-assistent, agio of agnio, is voorts van belang dat de AMS binnen een jaar na inwerkingtreding ook voor u in de algemene ziekenhuizen gaat gelden. Onze inzet? Het salarisperspectief te laten aansluiten op het beginsalaris van de medisch specialist. Aangezien de CAO Ziekenhuizen tot nader bericht op u van toepassing is, wordt het onderhandelaarsakkoord binnenkort aan u voorgelegd.

Medisch specialist in GGZ
Voor u als medisch specialist in de geestelijke gezondheidszorg is van belang, dat wij - met de AMS in de hand - een goed kompas hebben voor de onderhandelingen met de werkgevers in de GGZ over een vergelijkbare, specifieke arbeidsvoorwaardenregeling voor uw specialisme in uw sector.

Medisch specialist in academisch ziekenhuis
Voor u als academisch medisch specialist is van belang, dat wij - zeker nu, met de AMS in de hand - de VAZ wederom oproepen tot overleg over de zeer noodzakelijke verbeteringen in de Honorerings regeling Academisch Medisch Specialisten.

Via onderstaande link vindt u de LAD-voorzitterscolumn die 15 juni a.s. in Medisch Contact verschijnt.

Met collegiale groet,

Evert Bais,
voorzitter

P.S. Het staat u uiteraard vrij (graag zelfs!) uw collega die onverhoopt nog niet koos voor de LAD op deze informatie te attenderen. Daarvoor verwijzen wij naar de derde link onder dit bericht voor de lidmaatschapsinformatie van de LAD...

Zie ook : Voorzitterscolumn: A.M.S., a.u.b.!
Teksten AMS Lidmaatschap LAD

Ga naar : Nieuwspagina van de LAD
Volgend artikel : Principe-akkoord CAO-GGZ: inclusief AMS!

© copyright LAD 2001 home . index . email/adres . Artsennet

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie