Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Commando-overdracht UNMEE

Datum nieuwsfeit: 11-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


UNMEE-militairen tijdens medal

Commando-overdracht UNMEE

11-06-2001

Vandaag (11 juni) heeft de Nederlandse bataljonscommandant van de UNMEE-missie (United Nations Mission in Ethiopia and Eritrea), luitenant-kolonel der mariniers, Ton van Ede, het commando over de Centrale Sector overgedragen aan de commandant van het Indiase bataljon, kolonel Sandor. De overdracht vond plaats tijdens een ceremonie in Adrigat in aanwezigheid van het hoofd van de UNMEE-missie, ambassadeur Legwaila en de Indiase ambassadeur.

Met de overdracht van het commando aan de Indiase bataljonscommandant is een eind gekomen aan de Nederlandse deelname aan de UNMEE-missie. De Nederlandse militairen keren, na het overdragen van de taken en verantwoordelijkheden, de komende tijd terug naar Nederland. De eerste groep komt a.s. donderdag 14 juni terug. Deze bestaat uit 150 mariniers en ondersteunend personeel van de Charlie-compagnie. Het materieel van het bataljon komt per schip terug. Zo loopt het amfibisch transportschip, Hr.Ms. Rotterdam, op 15 juli, tijdens de Nationale Vlootdagen, de haven van Den Helder binnen. In totaal hebben ongeveer 1.500 militairen van alle krijgsmachtdelen het afgelopen half jaar een bijdrage geleverd aan de UNMEE-missie in de Hoorn van Afrika.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie