Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EC financiert meer projecten in kader Jaar van de talen

Datum nieuwsfeit: 11-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: European Commission
Zoek soortgelijke berichten
European Commission

IP/01/817

Brussel, 11 Juni 2001

Commissie financiert meer projecten in het kader van het Europees Jaar van de talen

De Europese Commissie verleent steun aan 142 extra projecten in het kader van het Europees Jaar van de talen 2001. Het vandaag bekendgemaakte financieringspakket bedraagt bijna 4,2 miljoen euro en komt bovenop de 1,75 miljoen euro die in januari reeds aan 43 projecten werd toegewezen (zie IP/01/5). In totaal kwamen er meer dan
1.300 subsidieaanvragen binnen.


In een reactie op de nieuwe gefinancierde projecten zei Viviane Reding: "Ik ben verheugd dat we zoveel aanvragen voor kwalitatief hoogwaardige projecten hebben ontvangen. Dit is het bewijs van de enorme belangstelling voor het Europees Jaar van de talen. Deze projecten zijn van groot belang voor het verspreiden van onze boodschap dat Europa altijd meertalig zal zijn en dat het leren van talen een kans is voor iedereen."

Er zal financiering worden toegekend aan een breed scala uitermate originele activiteiten in heel Europa, inclusief bijvoorbeeld een aan het leren van talen gewijde wagon in een forenzentrein, een meertalige manifestatie over de filosofie van Immanuel Kant en de bouw van een replica van een Europese stad met 'native speakers' van verschillende talen. Een aantal projecten behelst de productie van televisie- en radioprogramma's.

De geselecteerde projecten zijn afkomstig uit alle achttien EU-/EER-landen en bestrijken de elf officiële talen van de EU, plus het Iers, Luxemburgs, IJslands, Noors en een groot aantal regionale en minderheidstalen, gebarentalen en migrantentalen.

Het Europees Jaar van de talen wordt door de Europese Unie en de Raad van Europa gemeenschappelijk georganiseerd. De Europese voorlichtingscampagne tijdens het Jaar omvat onder andere een meertalige, interactieve internetsite www.eurolang2001.org/ en een op volwassenen gerichte brochure, "Hoe U talen kunt leren". De Europese Commissie heeft ook een breed opgezette Eurobarometer-enquête gehouden over de vaardigheden en attitudes van Europeanen op het gebied van vreemde talen (IP 01/226). De resultaten zijn beschikbaar op de website.

Op 26 september wordt een Europese Dag van de talen gehouden, waarop in heel Europa ballonnen zullen worden losgelaten en een groot aantal nationale en lokale activiteiten zullen plaatsvinden.

Een volledige lijst van de geselecteerde projecten is verkrijgbaar bij de woordvoerder of via de website op :http://www.eurolang2001.org/

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie