Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie Wageningen: Creoolse diergeneeswijzen op Trinidad

Datum nieuwsfeit: 11-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Wageningen Universiteit

ma 11-06-01CREOOLSE DIERGENEESWIJZEN OP TRINIDAD EN TOBAGO


tijd 13:30 uur
adres Aula, Gen. Foulkesweg 1, Wageningen
onderwerp Promotie mw. C.A. Lans MSc
titel Creole Remedies. Case studies of ethnoveterinary medicine in Trinidad and Tobago

promotor(en) prof.dr.ir. N.G. Röling (kennissystemen in ontwikkelingslanden) prof.dr. P. Richards (technologie en agrarische ontwikkeling) (co)promotor(en) dr. A.J.J. van den Berg (UU) & dr. G. Brown (School of Veterinary Medicine, Trinidad and Tobago)
informatie: Stafafdeling Communicatie, Kristel Kleinhesselink, tel. 0317-482846
Cheryl Lans deed onderzoek naar ethno-veterinaire kennis als een mogelijke oplossing voor de bestaande problemen in de dierengezondheidszorg in Trinidad en Tobago. Ze ging de oorsprong van de volkskennis na omdat sociaal-culturele logica eerder aan sommige volksgeneesmiddelen ten grondslag ligt dan wetenschappelijke logica. Uit haar onderzoek bleek dat de meeste kennisoverdracht plaatsvindt van de 'oudere hoofden' naar de jongere. 'Oudere hoofden' zijn moeders, oma's en oudtantes. Kennis van deze culturele praktijken is nodig om te verzekeren dat onderzoeksinspanningen gericht worden op chemische analyses van planten die voor specifieke culturele doeleinden gebruikt worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie