Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Veertig procent online kledingverkopen via Wehkamp.nl

Datum nieuwsfeit: 11-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Zwolle, 11 juni 2001

40% ONLINE KLEDINGVERKOPEN VIA WWW.WEHKAMP.NL

Blauw New Media retailrapportage 2001-01

Blauw New Media, een toonaangevend onderzoeksbureau op het gebied van nieuwe media, heeft recent een rapport uitgebracht over de totale Nederlandse online business to consumer-verkopen ('Online Shopping Monitor 2001-1').

Online kledingverkopen in Nederland
Uit het rapport van Blauw blijkt dat in het jaar 2000 in het segment kleding online 51 miljoen gulden is omgezet. Wehkamp heeft in diezelfde periode via haar webwinkel www.wehkamp.nl 21 miljoen gulden aan online kledingverkopen gerealiseerd, oftewel een marktaandeel van ruim 40%. Van elke honderd gulden die door de Nederlandse consument online wordt besteed gaat dus 40 gulden naar Wehkamp.

www.wehkamp.nl : kampioen op het web
Sinds de start van Wehkamp op het internet in 1995, hebben de verkopen via dit extra verkoop-kanaal een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt (verwachting 2001: ruim100 miljoen omzet). Richtte Wehkamp zich aanvankelijk op de basis van de site (zowel ten aanzien van navigatie, inrichting als service), nu gaat alle aandacht uit naar de uitbreiding van de mogelijkheden van de website: email-campagnes, persoonlijke klantpagina's met een eigen pincode, levensechte presentatie van artikelen in 3D en toevoeging van onderdelen als bloemenverkoop en alternatieven-aanbod.

Blijkbaar worden deze extra mogelijkheden van de site door de Nederlandse consument hogelijk gewaardeerd. Uit een ander door Blauw uitgebracht rapport 'bekendheid en waardering van online winkels' blijkt Wehkamp zowel qua betrouwbaarheid, gebruiksgemak als waardering in de juiste richting te zijn opgeschoven. Uit het feit, dat Wehkamps webwinkel zo succesvol opereert, blijkt dat de Nederlandse consument wel degelijk vertrouwen heeft in online aankopen als de organisatie keer op keer aan de hoog gespannen verwachtingen kan beantwoorden.

Noot voor de redactie/

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie