Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkeersmaatregelen reconstructie Symfonielaan, Nieuwegein

Datum nieuwsfeit: 11-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Verkeersmaatregelen door reconstructie Symfonielaan

Vanaf 11 juni tot medio oktober 2001 verricht de gemeente Nieuwegein werkzaamheden aan de Symfonielaan om deze weg veiliger te maken. Er komt onder meer een rotonde en het oversteken van de Symfonielaan wordt verbeterd. Verder komen langs het hele traject vrijliggende fietspaden. Ook komt er vanaf de Sweelincklaan een busbaan in de richting van de Blauwe Brug.

De gemeente voert de reconstructie van de weg in drie fasen uit, zoveel mogelijk in en rond de zomervakantie. Medio juni treden i.v.m. de werkzaamheden de volgende verkeersmaatregelen in werking:


-Maximumsnelheid 30 km per uur
Vanaf 11 juni tot medio oktober is de maximumsnelheid op de Symfonielaan 30 km per uur, daar waar werkzaamheden worden verricht. Op de overige delen van de Symfonielaan blijft de maximumsnelheid 50 km per uur.


-Omleiding voor autoverkeer
Om de bedrijven op Plettenburg de Wiers te bereiken, verzoekt de gemeente de automobilisten met klem om vanaf 11 juni tot medio oktober te kiezen voor de route via de A.C. Verhoefweg Zuidstedeweg Plettenburgerbaan. Het verkeer wordt met behulp van borden omgeleid. Ook kan men kiezen voor de route (vanaf de A12) via de Laagravenseweg. Vanaf de A12 zijn dit de afritnummers 17 en 18.


-Omleiding voor fietsers
Vanaf 11 juni tot medio oktober geldt een omleidingsroute voor fietsers over de Buxtehudelaan, de Palestrinastraat, Figarolaan, Paukenlaan, Accordeonlaan en het Pandorapad. De omleiding is aangegeven met behulp van borden.


-Verbod voor lange vrachtwagens
Vanaf 11 juni tot medio oktober geldt op de Symfonielaan een algemeen verbod voor vrachtwagens langer dan 15 meter. Dit wordt met borden aangegeven.


-Parkeerverbod oostelijke zijde Buxtehudelaan Vanaf 11 juni tot medio oktober is het verboden te parkeren langs de oostelijke zijde van de Buxtehudelaan. Deze maatregel is nodig om de verkeersdoorstroming op de Buxtehudelaan tijdens de werkzaamheden te waarborgen.


-Omleiding autoverkeer via Blokhoeve
Van 18 juni tot en met 20 juli wordt alle verkeer (ook de bus) omgeleid via het parkeerterrein bij Blokhoeve.


-Omleiding autoverkeer via Utrechtsestraatweg Van 23 juli tot en met eind augustus wordt de Symfonielaan tussen de Utrechtsestraatweg en de Harmonielaan afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer. In deze periode wordt de Utrechtsestraatweg opengesteld als alternatieve route. Deze weg is echter niet toegankelijk voor vrachtwagens langer dan 12 meter. Tussen 19.00 en 07.00 uur is er een algeheel verbod voor vrachtwagens. De Utrechtsestraatweg wordt voorzien van twee tijdelijke verkeersdrempels en de politie zal er verscherpt op snelheid controleren.


-Afsluiting Sweelincklaan
Van 23 juli tot en met eind augustus is de Sweelincklaan afgesloten voor doorgaand verkeer, i.v.m. een afsluiting bij de fietspadoversteek Figarolaan. Dit wordt met behulp van borden aangegeven.


-Omleiding bus
Vanaf 23 juli tot en met eind augustus rijden de buslijnen 116, 51 en 280 via de A.C. Verhoefweg en de Sweelincklaan naar de Diepenbrocklaan. De haltes Buxtehudelaan en Orpheuslaan vervallen. Er komt een tijdelijke halte op de hoek van de Sweelincklaan en de Diepenbrocklaan.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij de heer W.G. Hoogenkamp van de gemeente, postbus 1, 3430 AA Nieuwegein, e-mail (w.hoogenkamp@nieuwegein.nl).


Invoerdatum 23-5-2001


Copyright © Gemeente Nieuwegein

Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie