Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hindoe Raad Nederland geschokt door berichten Afghanistan

Datum nieuwsfeit: 11-06-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Persbericht 11 juni 2001

De Hindoe-gemeenschap in Nederland heeft zeer geschokt gereageerd op de berichten omtrent de mensonterende behandeling van de Hindoes in Afghanistan. De Hindoes woonden in Afghanistan nog voordat er Moslims bestonden. Eeuwen van moslimoverheersing en onderdrukking hebben de Hindoes in eigen land gemarginaliseerd tot een kleine minderheid. Deze minderheid ondergaat momenteel een van de meest vernederende onderdrukking door de machthebbers van het land. De Taliban hebben bij decreet de Hindoes verplicht om zich duidelijk in het openbaar de identificeren door het verplicht dragen van uitsluitend geelkleurige kleding. Terecht wordt een vergelijking getrokken met ...
Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie