Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leden CNV Voeding: Acties bij Avebe

Datum nieuwsfeit: 11-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Vlees en vis is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

11-06-2001

Leden CNV Voeding: Acties bij Avebe

De leden van CNV Voeding hebben zich vanavond bijna unaniem uitgesproken voor acties. Onderhandelaar Siward Swart stelt de directie van Avebe nu op de hoogte van het ultimatum dat is gesteld. In dat ultimatum krijgt de directie tot donderdag 14 mei, 00.00 uur s nachts de tijd om nog tegemoet te komen aan de gevraagde afspraken voor een nieuwe cao. Doet de directie dit niet dan volgen er donderdag acties vanaf 6 uur s morgens.

Onderhandelaar Siward Swart van CNV Voeding had de directie al tot vrijdag de tijd gegeven om te reageren op het afwijzen van het eindbod door de leden. Toen kwam er geen respons. De leden verwezen het eindbod eind mei al unaniem naar de prullenbak. De inhoud deed geen recht aan de voorstellen die CNV Voeding heeft ingediend. Swart: "De directie stapt veel te makkelijk over kwalitatieve punten heen die voor ons heel belangrijk zijn. Dan heb ik het bijvoorbeeld over een goed ouderenbeleid, zodat mensen op een gezonde manier hun prépensioen kunnen halen."
Daarnaast probeert CNV Voeding al heel lang de zeggenschap van werknemers over arbeidstijden te vergroten. Ieder jaar zegt Avebe dat ze hierop willen studeren, maar elk jaar komt de directie niet met concrete voorstellen. De maat is nu vol. Werknemers in de vijfploegendienst moeten voortdurend terugkomen op hun vrije dag, voor cursussen en werkoverleg. De leden van CNV Voeding vinden dat er nu eindelijk eens beter gepland moet worden. CNV Voeding heeft een voorstel gedaan over resultaat afhankelijk belonen. "Zo kunnen werknemers profiteren van een winst waar zij ook voor werken. Tenslotte hebben de boeren in januari ook elf miljoen gulden uitgekeerd gekregen. Zonder boeren geen Avebe, maar ook zonder werknemers geen Avebe", aldus Swart.
Avebe wil niet verder gaan dan het geven van een netto bedrag van minder dan vier gulden per week, dus tweehonderd gulden eenmalig per jaar. Voorts wil Avebe de werkgelegenheidsgarantie uit de cao schrappen. Swart: "Het enige goede van het eindbod is de loonsverhoging van vier procent en de afschaffing van de jeugdschalen. Daarmee creëren wij geen kwalitatief goede arbeidsvoorden voor de mensen. Pas als er zoiets op tafel ligt kunnen we weer praten."

Nadere inlichtingen:

Siward Swart (onderhandelaar)
0529 - 454545
Nancy Abelskamp (voorlichter)
030 - 6348 242

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie