Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FC Groningers Van Dijk en Robben naar Argentinië

Datum nieuwsfeit: 11-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: FC Groningen
Zoek soortgelijke berichten
FC Groningen

Van Dijk en Robben naar Argentinië

Datum: 11-06-2001 Tijd: 10:10

Louis van Gaal reist vandaag met een selectie van twintig spelers af naar Argentinië.

Gregoor van Dijk en Arjen Robben behoren tot deze groep van tweeëntwintig. Robben is voldoende hersteld van zijn enkelblessure. De afgelopen dagen verbleef het Oranje-team voor een trainingskamp in Hoenderloo.

De selectie:
Doel: Stekelenburg (Ajax), Coutinho (PSV), Budziak (PSV). Verdediging: Colin (PSV), Sprockel (Feyenoord), Heitinga (Ajax), Schut (Utrecht), Leiwakabessy (NEC), Loovens (Feyenoord). Middenveld: Van Dieren (Feyenoord), Hersi (Ajax), Gregoor van Dijk (FC Groningen), Van der Vaart (Ajax), Janssen (Vitesse), Boutahar (Feyenoord). Aanval: Kolk (SC Heerenveen), Houwing (FC Twente), Huntelaar (PSV), Mustapha (Vitesse), Arjen Robben (FC Groningen).
Verdediger David Mendes van Sparta zal als eenentwintigste afreizen naar Argentinië, zodra Sparta is uitgespeeld in de nacompetitie. Ruud Knol (Vitesse) en Jeffrey de Visscher (FC Twente) waren de laatste twee afvallers.

Programma
Zaterdag verloor het team de laatste oefenwedstrijd. In Doetinchem was Oekraïne met 0-1 te sterk. Robben en Van Dijk speelden de volle negentig minuten.

Het programma in de poulewedstrijden van het jeugd-WK luidt: Nederland-Costa Rica (18 juni), Nederland-Ecuador (21 juni), Nederland-Ethiopië (24 juni). Nederland speelt haar groepswedstrijden in het Noord-Argentijnse Salta.
De achtste finales worden op 27 en 28 juni afgewerkt. De winnaars maken op 1 juli uit welke vier teams hun verblijf met nog een week verlengen. De halve finales worden op 4 juli gespeeld. De strijd om de derde plaats en de finale worden op zondag 8 juli gespeeld in Buenos Aires.

Bron: Internetredactie FC Groningen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie