Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stad Gent - Uitbreiding betalend parkeren

Datum nieuwsfeit: 11-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent

U i t b r e i d i n g b e t a l e n d p a r k e r e n (01/06/2001)

Vanaf 11 juni start het Parkeerbedrijf met de plaatsing van parkeerautomaten in de zone omschreven door Nederkouter - Kortrijksepoortstraat - stadsring - Kattenberg - Kunstlaan - Sint-Pietersplein - Muinkschelde en Ketelvaart.

Op deze manier wenst het stadsbestuur de parkeerdruk te verminderen voor de bewoners van deze buurt.

Bovenstaande zone zal in 2 fases worden voorzien van parkeerautomaten.

Een eerste fase omvat volgende straten (daar waar het parkeren is toegelaten):

Ketelvest, Sint-Barbarastraat, Savaanstraat, Jeruzalemstraat, Pollepelstraat, Sint-Liesbethsteeg, Rozendaalken, Bagattenstraat, Willem Tellstraat, Jan Baptist Guinardstraat, Jozef Plateaustraat, Sint-Pietersnieuwstraat, Hoveniersberg, Gezusters Lovelingstraat, Gustaaf Magnelstraat, Rozier, Sint-Kwintensberg, Blandijnberg.

Deze zone zal zijn afgewerkt tegen eind juni-begin juli.

Een tweede fase omvat de overige straten (daar waar het parkeren is toegelaten):

Sint-Kwintensberg, Sint-Amandstraat, Sint-Pietersplein, Sint-Hubertusstraat, Karel Van Hulthemstraat, Kanunnikstraat, Graaf Arnulfstraat, Flobertusstraat, Hippolyte Metdepenningenstraat, Kazernenstraat, Verdedigingstraat, Jakob Jordaensstraat, Laurent Delvauxstraat, Prudens Van Duysseplein, Kattenberg, Victor Hortastraat, Eekhout, Gaspar De Craeyerstraat, Kunstlaan, Sint-Amandplein, Charles de Kerchovelaan.

De plaatsing van toestellen in deze zone wordt gestart begin september en zal minstens enkele weken in beslag nemen.

Er mag worden verwacht dat tegen het begin van het nieuwe academiejaar ook hier het regime van betalend parkeren van kracht zal zijn.

Het invoeren van betalend parkeren in het volledige gebied binnen de stadsring wordt later dit jaar stelselmatig verdergezet.

Concreet betekent dit dat vanaf eind dit jaar het betalend parkeren verder zal worden uitgebreid in de zone tussen de Overpoortstraat en Franklin Rooseveltlaan-Gustaaf Callierlaan.

De bewoners worden ruim op voorhand van de invoering van betalend parkeren schriftelijk verwittigd, zodat zij genoeg tijd hebben om in de burelen van het Parkeerbedrijf eventueel een bewonerskaart af te halen.

De modaliteiten voor het bekomen van een dergelijke kaart (een Ministerieel Besluit legt deze bepalingen vast) vindt men in een afzonderlijke folder, die samen met de bewonersbrief wordt opgestuurd.

Zoals in alle andere straten buiten het centrum, heeft men voor het betalen van het parkeerticket aan het toestel de mogelijkheid om te kiezen uit 2 tarieven :

Tarief 2 :

5 frank (0,12 euro) voor 15 min.

20 fr. (0,50 euro) voor 60 min.

40 frank (0,99 euro) voor 120 min.

Tarief 3 : Dit is een speciaal langparkeertarief van 80 frank (1,98 euro) voor 8 uur parkeertijd. Dit bedrag is ondeelbaar.

Bij het ontbreken van een geldig parkeerticket achter de voorruit van de wagen, plaatst de hulpagent van Politie een tarief 1 - biljet onder de ruitenwisser; dit heeft een geldigheid van een halve dag (van 9 tot 12.30 uur of van 14.30 tot 19 uur). Binnen de vijf dagen dient het bedrag van 375 frank (9,30 euro) via het parkeerbiljet overgeschreven te worden op de zichtrekening van het Parkeerbedrijf Stad Gent.

De betaaltijden zijn dezelfde als in de straten waar er nu reeds voor een parkeerplaats moet worden betaald nl. van 9 tot 12.30 uur en van 14.30 tot 19 uur. Op zon- en feestdagen en op 11 juli is er geen betaalplicht.

Informatie

Tom De Roos, verantwoordelijke betalend straatparkeren en bewonersparkeren, Parkeerbedrijf Stad Gent, Grauwpoort 1, 9000 Gent, tel. (09)224 02 94,

fax (09)225 68 65, e-mail (parkeerbedrijf@gent.be)

Meer informatie over het betalend straatparkeren in Gent vindt u ook op de website van het Parkeerbedrijf (www.parkeerbedrijf.gent.be) onder de rubriek Betalend Straatparkeren.

Bevoegd

mevrouw Karin Temmerman, schepen van Stedenbouw en Mobiliteit.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie