Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Agenda bewindslieden Binnenlandse Zaken week 24

Datum nieuwsfeit: 11-06-2001
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

EXTERNE OPTREDENS BEWINDSPERSONEN
MINISTERIE VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

AGENDA WEEK 24: 11 t/m 17 juni 2001

Minister mr. K.G. de Vries

maandag 11 juni
11.15 uur:
Algemeen Overleg met de vaste commissie BZK over het wetsvoorstel Wet op de Inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Plaats: Tweede Kamer.

dinsdag 12 juni
13.30 uur:
Plenaire behandeling wetsvoorstellen pensioenopbouw politieke ambtsdragers en regeling pensioenen en uitkeringen gedeputeerden, wethouders en waterschapsbestuurders. Plaats: Eerste Kamer.

19.00 uur:
Plenaire behandeling Grondwetswijziging m.b.t. bepaling inzake de benoeming van de commissaris van de Koningin en de burgemeester. Plaats: Tweede Kamer.

woensdag 13 juni
10.30 uur:
De minister houdt een toespraak op het VNG-congres over het thema 'Vertrouwen van de burger in de overheid, met name op het gebied van veiligheid'. Plaats: Rodahal in Kerkrade.

donderdag 14 juni
14.00 uur:
Afrondend debat (plenair) over het wetsvoorstel Wet op de Inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Plaats: Tweede Kamer.

Staatssecretaris drs. G.M. de Vries

woensdag 13 juni
16.30 - 18.30 uur:
Algemeen overleg, samen met minister voor GSI en minister van Jusititie, over de migratie van Antilliaanse jongeren en de voogdijregeling. Plaats: Tweede Kamer

donderdag 14 juni
15.00 - 17.00 uur:
Algemeen overleg, samen met staatssecretaris Bos, over

- de voortgangsrapportage grensoverschrijdende projecten;
- de nota internationale aspecten brandweer en rampenbestrijding;
- grensoverschrijdende communicatie met België;

- grensoverschrijdende samenwerking tussen Nederland en Duitsland op het gebied van politie, rampenbestrijding en grensoverschrijdende bedrijventerreinen. Plaats: Tweede Kamer

Minister R.H.L.M. van Boxtel
minister voor Grote Steden- en Integratiebeleid

maandag 11 juni
15.30 uur:
De minister brengt een werkbezoek aan de gemeente Arnhem. Het bezoek staat in het kader van het grotestedenbeleid, waarbij de minister een bezoek brengt aan ondermeer de wijk Klarendal. Hier bezoekt hij de werkwinkel, plakt een beeldmerk van 'Klarendal kom op' op de wijkauto en krijgt een toelichting over de veiligheid in de wijk door de wijkagent. Plaats: (de start van het werkbezoek) de Werkwinkel Klarendal, Klarendalseweg 442 te Arnhem.

woensdag 13 juni
10.00 - 12.00 uur:
Algemeen overleg met de vaste commissie BZK over het Algemene Rekenkamerrapport grotestedenbeleid. Plaats: Tweede Kamer.

16.30 - 18.30 uur:
Algemeen overleg met de vaste commissie NAAZ, samen met de minister van Justitie en de staatssecretaris van BZK, over de migratie van Antilliaanse jongeren en de voogdijregeling. Plaats: Tweede Kamer.

donderdag 14 juni
9.30 - 11.00 uur:
De minister geeft het startsein voor de opening van XPIN, het Expertise Bureau voor Innovatieve Beleidsvorming. Het bureau is ingesteld door alle ministeries met als doel kennis over innovatieve beleidsvorming in de publieke sector te bundelen en te delen. Plaats: Passagiers Terminal, Oostelijke Handelskade 7, Amsterdam.

zaterdag 16 juni
14.00 - 16.00:
De minister reikt de prijs "Bemoei je d'r mee" uit. De stimuleringsprijs wordt beschikbaar gesteld door het Humanistisch Verbond voor vrijwilligers die zich actief inzetten voor een leefbare- en menswaardige samenleving. Dit jaar staat de multiculturele samenleving centraal. Plaats: Hoog Brabant (Hoog Catherijne), Baroniezaal, Radboudkwartier 23 te Utrecht.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie