Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

West-Vlaanderen in de week van de biologische landbouw

Datum nieuwsfeit: 11-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Provincie doet mee aan de week van de biologische landbouw Brugge, 6/6/2001
De Provincie West-Vlaanderen draagt reeds verschillende jaren haar steentje bij om de biologische landbouw een eerlijke kans te geven. Zij doet dit op verschillende vlakken: zo heeft de Provincie onlangs nog een hoeve aangekocht met 9 ha grond om levensnoodzakelijk onderzoek ter ondersteuning van de biolandbouw aan te moedigen. Doordat deze hoeve grenst aan het Provinciaal Onderzoeks- en Voorlichtingscentrum voor Land- en Tuinbouw van Rumbeke-Beitem kan de provinciale infrastructuur nog efficiënter gebruikt worden. Klassieke en biologische landbouw kunnen elkaar op de wijze wederzijds bevruchten. De Provincie stuurt aan op 10 % biologische landbouw in 2010

Week van de biologische landbouw 11-17 juni 2001. Volgende week wordt opnieuw de week van de Biolandbouw georganiseerd. In dit verband neemt het provinciebestuur van West-Vlaanderen ook een aantal initiatieven en wil men het goede voorbeeld geven. Dit is een unieke kans om de provinciale medewerkers kennis te laten maken en (letterlijk) te laten genieten van al het goede van onze bodem: n de ganse week zal het groenteassortiment in het restaurant van biologische kwaliteit zijn.
n op woensdag 13 juni wordt een 100% biologische maaltijd geserveerd. n Daarnaast zijn enkele info-stands voorzien van BioBello, Atalanta en de Voedselteams rond het thema Van boer tot bord.

Om de biologische landbouw te ondersteunen, wordt de biologische landbouw ook gepromoot door subsidiëring van duurzame projecten (BioBello1, Atalanta², Voedselteams³). Via sociale integratie en tewerkstelling worden ecologische producten en processen op een economisch verantwoorde manier in de belangstelling geplaatst.

Om deze inspanning van het restaurant een verlengstuk te geven, krijgen de medewerkers van de Provincie de kans om ook thuis te genieten van biologische zuivel uit het vuistje. Zo kunnen zij persoonlijk de biologische landbouw steunen en aanmoedigen en tegelijkertijd de eigen gezondheid een opkikker geven. Na het groentepakket (1999) en het groenteabonnement (2000) is het nu de beurt om kennis te maken met de smaak van echte, biologische zuivel dank zij een verantwoorde selectie uit het biozuivelaanbod. Het Keiems Bloempje (type Camembert), de Keiemnaar met kruiden (type Abdijkaas) en natuurboter worden in harmonie aangeboden met bioscharreleieren en yoghurt.

De Provincie wil zelfs zover gaan om regelmatig en gedurende het ganse jaar ten minste een gedeelte van de groenten biologisch aan te bieden, maar daarvoor moeten nog een aantal logistieke problemen een betere oplossing krijgen. In het najaar zullen mensen van de biolandbouw-sector overleg plegen met medewerkers uit de sectoren restaurant, grootkeuken , catering om na te gaan hoe de kloof tussen vraag en aanbod kan gedicht worden.

Mensen, die er meer over willen weten en die zelf een kijkje willen nemen achter de schermen van biologische bedrijven, zijn van harte welkom op de OPENDEURDAGEN, die plaatsvinden op ZATERDAG 16 EN ZONDAG 17 JUNI 2001.

In West-Vlaanderen kan dat in
Ø Beernem (Loca Labora, Bulskampveld 12, 050/28.00.48), Ø Damme (De Jaargetijden, Waterhoek 2A, 050/50.08.71), Ø Diksmuide (Werkwinkel vzw, Sparkevaardekenstraat 4, 051/51.05.72), Ø Hulste (De Meidoorn, Muizelstraat 6, 056/70.05.19), Ø Loppem (Het Augustijnenhof, Rolleweg 10, 050/20.11.44), Ø Oedelem (De Hogen Akker, Hogenakkerweg 2, 050/78.93.00), Ø Ruddervoorde (Abinda, De Leiteweg 28, 050/28.15.75) Ø Wenduine (Koffie Kàn, Kerkstraat 84, 050/41.46.23). Voor mensen die er ALLES over willen weten, verwijzen wij graag naar www.bio10op10.be

1 BioBello verdeelt (h)eerlijke voedselabonnementen; in dit project worden mensen met een verstandelijke handicap via het werk sociaal geïntegreerd.
² Atalanta is een coöperatie van biologische boeren, die samen werken aan de duurzame afzet van hun producten.
³ Voedselteams: een Voedselteam is een groep bewuste consumenten die gezamenlijk met bioboeren afspraken maken over de levering van groenten, fruit, zuivel, brood en/of vlees.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie