Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidie onderwijsachterstandenbeleid Emmen veilig gesteld

Datum nieuwsfeit: 11-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente EmmenPersbericht: Subsidie onderwijsachterstandenbeleid, 11 juni 2001

Rijkssubsidie onderwijsachterstandenbeleid toch veilig gesteld

Overleg tussen de gemeente Emmen en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen heeft er toe geleid dat de rijkssubsidie voor het gemeentelijk onderwijsachterstandenbeleid (GOA) voor de periode 2002-2006 is veilig gesteld. Het gaat hierbij in totaliteit om een bedrag van ruim 5 miljoen.

Aanvankelijk zag het er naar uit, dat de subsidiestroom voor het onderwijsachterstandenbeleid van de gemeente Emmen grotendeels zou opdrogen. In de oorspronkelijke verdeling van middelen was aan de gemeente een bedrag van 1,7 miljoen toebedacht.

Steun van kamerleden

Acties richting (Tweede) kamerleden hebben er in geresulteerd, dat de Kamer Staatssecretaris Adelmund heeft gevraagd om op korte termijn met de zogenaamde nadeelgemeenten te overleggen. Uitgangspunt moest zijn dat het door gemeenten ingezette beleid niet mag worden belemmerd door een terugval in rijkssubsidie voor GOA gedurende de periode 2002-2006.

In het overleg tussen het ministerie en de nadeelgemeenten is van de zijde van het ministerie van OC&W te kennen gegeven, dat de bewindslieden sterk hechten aan de voortzetting van het gemeentelijk onderwijsachterstandenbeleid. Mede door deze positieve insteek en de inzet van extra middelen is een oplossing gevonden voor de compensatie van nadeelgemeenten.

Activiteiten

Dankzij deze maatregelen kan het onderwijsachterstandenbeleid - in de gemeente Emmen 'Betere Kansen Beleid' genoemd- de komende jaren worden voortgezet. Het geld wordt ingezet voor het verder ontwikkelen van ondermeer voor- en vroegschoolse educatie, onderwijskansenplannen voor een tiental scholen, extra personele faciliteiten, taalklassen, het voorkomen van voortijdig schoolverlaten en een sluitende aanpak gericht op met name 12 tot 23 jarigen. Uiteindelijk doel is een breed, gestructureerd onderwijskansenbeleid.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie