Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Adjunct-directeur NAi overstap naar Tilburgse Kunststichting

Datum nieuwsfeit: 11-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlands Architectuurinstituut

NAi

NAi-persbericht, 11 juni 2001

Adjunct-directeur NAi maakt overstap naar Tilburgse Kunststichting

Als directeur van het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) maak ik hierbij bekend dat Rob van Leeuwen, sinds enkele jaren fungerend als adjunct-directeur, het instituut per 1 augustus 2001 zal gaan verlaten. Hij wordt per 15 oktober 2001 directeur van de Tilburgse Kunststichting (TKS). In die functie krijgt hij een geweldige kans om zijn ervaring en kennis opgedaan onder andere bij de Raad van Cultuur en het NAi, te benutten om in zijn thuisstad Tilburg het aldaar sterk opbloeiende cultuurklimaat te ondersteunen en verder uit te bouwen.

Wij respecteren zijn besluit, maar betreuren zijn vertrek ten zeerste. Wij zullen zijn inzet, zijn brede organisatorische talenten en zijn capaciteit om gecompliceerde zaken op een constructieve manier aan te pakken en af te handelen erg missen. Mede door zijn enthousiaste en intensieve bijdrage behoort het NAi nu tot één van de sterkste culturele instellingen van ons land. Rob van Leeuwen heeft bovendien de zakelijke leiding van dit dynamische instituut altijd met veel humor, relativiteitszin en natuurlijke sympathie voor zijn medewerkers voor zijn rekening genomen.

De TKS is een organisatie met circa 120 werknemers en vervult ondersteunende en stimulerende taken op het gebied van beeldende kunst en podiumkunsten. De laatste jaren profileert Tilburg zich sterk als culturele stad met nieuwe initiatieven als de De Pont stichting voor hedendaagse kunst, het Textielmuseum en een krachtige muziekscène. De TKS kan daar onder leiding van Rob van Leeuwen, een krachtige rol in spelen.

Wij wensen Rob van Leeuwen zeer veel succes bij de TKS en hopen dat hij ook daar zijn ambities ten uitvoer kan brengen. Het NAi gaat op zoek naar iemand die net zo'n beduidende rol in de organisatie zou kunnen vervullen.

Aaron Betsky
Directeur

meer informatie Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de afdeling communicatie van het NAi (Martine Heijnen, Astrid Karbaat, Cornelis Krul), tel 010-4401271, fax 010-4366975, e-mail: (info@nai.nl).NAi
Nederlands Architectuurinstituut - Museumpark 25 - 3015 CB Rotterdam tel. 010-4401200 - fax 010-4366975 - (info@nai.nl)


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie