Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vandaag in de Tweede Kamer

Datum nieuwsfeit: 12-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tweede Kamer der Staten Generaal
Zoek soortgelijke berichten
Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.* update 11.34 uur

** update 12.50 uur

dinsdag 12 juni 2001

KAMERVERGADERING (via draadomroep)

De vergadering van de Tweede Kamer begint op dinsdag 12 juni om 14.00 uur.

Bij aanvang van de vergadering wordt, indien de geloofsbrieven in orde worden bevonden, de heer Pitstra (GroenLinks) beëdigd.

Hierna heeft het wekelijks mondelinge vragenuur plaats. *Hierbij komen de volgende vragen aan de orde (onder voorbehoud):
-van de heer Van Der Steenhoven (GroenLinks) aan minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) over het bestaan van een vertrouwelijk TNO-rapport waaruit zou blijken dat het systeem van kilometerheffing fraudegevoelig is;

** vraag is ingetrokken - van de heer lid Eurlings (CDA) aan staatssecretaris Bos (Financiën) over belasting van het woon-werkverkeer.(Telegraaf, 8 juni jl.)


-van mevrouw Ross-Van Dorp (CDA) aan de ministers Korthals (Justitie) en Borst-Eilers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) over het vertrek van de abortusboot naar Ierland zonder vergunning.

Vervolgens stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast en volgen stemmingen.

Hierna debatteert de Kamer naar aanleiding van de volgende algemeen overleggen tussen:

- de vaste Commissies voor Justitie en Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de ministers Korthals (Justitie) en Borst-Eilers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) over drugsbeleid (dit overleg had plaats op 23 mei jongstleden);

- de vaste Commissies voor Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en staatssecretaris Kalsbeek (Justitie) over het Europees asielbeleid (dit overleg had plaats op 31 mei jongstleden);
- de vaste Commissie voor Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en minister Pronk (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) over onder meer nieuwe regels met betrekking tot consumenten- en professioneel vuurwerk en de veiligheid inzake munitieopslagen (dit overleg had plaats op 29 mei jongstleden);
- de vaste Commissies voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, Economische Zaken en Verkeer en Waterstaat en staatssecretaris Van der Ploeg (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) over toegang tot de kabel van programma-aanbieders (dit overleg had plaats op 23 mei jongstleden).

Ten slotte debatteert de Kamer over een procedurele wijziging bij het benoemen van de commissaris van de Koningin en de burgemeester. De wijziging heeft tot doel de aanstelling niet meer te regelen in de Grondwet.

BEËDIGING

Als opvolger van mevrouw Oedayraj Singh Varma wordt de heer Pitstra beëdigd tot lid van de Tweede Kamer voor de GroenLinks-fractie. De heer Pitstra is geboren op 6 augustus 1949 te Leeuwarden en woont in de Davidstraat 312, 9725 BX in Groningen.

OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Volksgezondheid, Welzijn en Sport: 16.00 tot ca. 18.00 uur Troelstrazaal

Agenda: algemeen overleg met minister Borst-Eilers en staatssecretaris Vliegenthart (beiden Volksgezondheid, Welzijn en Sport) over de financiële verantwoording van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het jaar 2000.

Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer: 16.00 tot ca. 19.00 uur - Thorbeckezaal
Agenda: algemeen overleg met de ministers Pronk (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) en Korthals (Justitie) over de voortgangsrapportage milieuwethandhaving.

Justitie: 16.00 tot ca. 20.00 uur - Groen van Prinstererzaal
Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Kalsbeek (Justitie) over de stand van zaken met betrekking tot alleenstaande minderjarige asielzoekers (ama's).

BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en Verkeer en Waterstaat: 13.30 uur - Kappeyne van de Coppellozaal
Agenda: procedure.

Verkeer en Waterstaat: 15.30 uur - Suze Groenewegzaal
Agenda: procedure.

Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 16.00 tot ca. 17.00 uur Kappeyne van de Coppellozaal

Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Economische Zaken: 16.30 uur - Aletta Jacobszaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Europese Zaken en Volksgezondheid, Welzijn en Sport: 16.30 uur - Klompézaal
Agenda: procedures.

AANBIEDINGEN

De voorzitter van de vaste Commissie voor Verkeer en Waterstaat neemt om 13.30 uur een petitie in ontvangst uit handen van leden van het Actiecomité Wemeldinge. Met de petitie proberen zij aandacht te vragen voor de sluiting van het postagentschap in Wemeldinge (hal Plein 2).

De voorzitters van de vaste Commissies voor Justitie, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Volksgezondheid, Welzijn en Sport nemen om 13.45 uur het rapport 'Scoren met kinderen' van Terre des Hommes in ontvangst. Dit rapport gaat over een onderzoek naar de handel in jeugdige voetballers (hal Plein 2).

De voorzitter van de vaste Commissie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties neemt om 13.45 uur een petitie in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers van vijf gemeenten (Assen, Den Helder, Roermond, Smallingerland en Zeist). De petitie gaat over een verbreding van het grote stedenbeleid naar een 'stedenbeleid' (hal Plein 2).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie