Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Niet bankieren via de pc is ouderwets

Datum nieuwsfeit: 12-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Niet bankieren via de pc is ouderwets?
12 juni 2001

Steeds meer mensen gooien de overschrijvingsformulieren en bankenveloppen voorgoed in de prullenmand en regelen hun geldzaken via de pc. De grote banken bieden allemaal wel zo'n bankpakket; bij sommigen kunt u zelfs on-line bankieren via internet.

De voordelen zijn legio: u kunt op elk moment uw saldo bekijken en controleren of betaalopdrachten al verwerkt zijn, u kunt periodieke betalingen zoals huur en overboekingen naar uw spaarrekening inprogrammeren, u kunt uw uitgaven bijhouden en onderbrengen in rubrieken, bijvoorbeeld afschrijvingen van het pompstation, de verzekering en de garage onder de rubriek 'Autokosten'. Vreselijk handig zou je denken, dus wie nog niet zo'n pakket in huis heeft gehaald en on-line bankiert, is niet meer van deze tijd.

Wij vroegen wat u van deze stelling vond en de meningen bleken behoorlijk verdeeld. Ruim 40% is inmiddels gewonnen voor het pc-bankieren. Maar 60% heeft nog zijn twijfels. Redenen? We hebben er niet naar gevraagd, maar eentje is er zo wel te bedenken. Dat zijn de kosten.

Het is eigenlijk vreemd. 'Ouderwets' bankieren kost u nauwelijks iets. Maar voor het bankieren met pc betaalt u meestal voor het abonnement en bent u soms ook nog eenmalige kosten kwijt. En dat terwijl de bank zo een hoop administratieve rompslomp wordt bespaard.

Uit een onderzoek dat we publiceerden in het april/mei-nummer van ConsumentenGeld bleek dat de onderlinge verschillen groot zijn: ING vroeg maar liefst f.72 per jaar. De ABN-Amro rekende f.30 voor de cd-romversie, internet was gratis. De Postbank vroeg één bedrag waarvoor u zowel gebruik kon maken van de cd-rom als van internet. Wilt u alleen internetbankieren, dan kostte dat bij de Rabobank f.22. Samen met de cd-romversie f.48. Daarnaast nog eens eenmalig f.22. Als het tegen zit, wilt u kunnen bellen met de helpdesk. De telefoonkosten kunnen flink oplopen bij bijvoorbeeld een tarief van f.0,50 per minuut (SNS Bank)

Als het aan de Consumentenbond ligt, is het afgelopen met de kosten voor pc-bankieren. U bespaart de bank een hoop werk en dus geld. De banken schermen met het argument dat ze moeten investeren voor de ontwikkeling en onderhoud van deze dienstverlening. Maar wij vinden dat dit tegenover de kostenbesparing moeten worden weggestreept en dat elektronisch bankieren dus gewoon gratis moet worden.

Naar boven naar boven
Overige berichten:archief berichten22 mei 2001
Voorzitter EP blij met EuroMeldpunt
De voorzitter van het Europees parlement, mevrouw Nicole Fontaine, is erg enthousiast over het EuroMeldpunt van de Consumentenbond. Volledig bericht9 mei 2001
Oplichters misbruiken invoering euro
Onder het mom van de aanstaande euro-omwisseling weten criminelen bankpas en pincode van mensen afhandig te maken. Volledig bericht9 mei 2001
Meer winkels prijzen in euro's en guldens
Ongeveer de helft van de ondernemers in de detailhandel prijst geheel of gedeeltelijk in euro's en guldens. Gewenningsinformatie wordt door 71% van de detaillisten ingezet.
Volledig bericht
1 mei 2001
Spaarhypotheek niet alleen voor watjes
Het resultaat van onze stelling 'Een spaarhypotheek is voor watjes'. Volledig berichtreageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie