Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meer deelauto's in centrum, Zeeheldenbuurt en Segbroek

Datum nieuwsfeit: 12-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

2001-06-12: Meer deelauto's in centrum, Zeeheldenbuurt en Segbroek pag.nr.=7310

Het Haagse college van B&W heeft onlangs positief gereageerd op het voorstel om vijf extra deelauto-uitgiftepunten te realiseren. Het gaat daarbij om plaatsen in het Centrum, de Zeeheldenbuurt en in de Bomen- en Bloemenbuurt. Reden is de toenemende belangstelling voor het autodelen. Dit nadat vorig jaar september de eerste 11 autodate-plaatsen in Den Haag zijn geopend. Uiteindelijk is in Den Haag een netwerk van ruim 60 standplaatsen voorzien.

Oplossing
Autodelen - ook wel autodaten genoemd - betekent dat deelautos door verschillende mensen na elkaar worden gebruikt. Het blijkt dat gemiddeld 15 personen een auto delen en dus ook een parkeerplaats. Het is met name een goede oplossing voor wijken waar bewoners door het historisch karakter van de buurt, ondanks een parkeervergunning, vaak op grotere afstand van hun woning moeten parkeren omdat de ruimte schaars is.

Wethouder Bruno Bruins (verkeer) vindt dat autodaten als innovatieve verkeers-oplossing goed past in het gemeentelijk verkeersbeleid dat zich richt op selectief autogebruik, het bevorderen van het openbaar vervoer en het fietsverkeer.

De samenwerking met de exploitant (Greenwheels) verloopt ook goed.

Werkwijze
Belangrijk voordeel van het deelauto-systeem is dat zonder de lasten van een eigen auto, de gebruiker toch de vrijheid en flexibiliteit van een auto heeft. Via internet of met een telefoontje kan men zelf tot een minuut van tevoren een auto reserveren. Via het GSM-netwerk wordt de reservering automatisch aan de auto doorgegeven. Vervolgens opent de gebruiker de auto met een contactloze chipkaart en voert daarna een pincode in om te kunnen starten. Geheel elektronisch wordt de relevante informatie verwerkt. Maandelijks krijgt de abonnee een overzicht van de gereden uren en kilometers.

12 juni 2001

last update: 12 juni 2001 ;pag.: 7310; auteur: 112

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie