Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bezoek Turkse delegatie uit Izmit aan Deventer

Datum nieuwsfeit: 12-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Bezoek Turkse delegatie uit Izmit aan Deventer

Dinsdag 12 juni heeft een delegatie uit het Turkse Izmit een bezoek aan Deventer gebracht: Nail Baki (coördinator internationale contacten en de verantwoordelijke persoon bij de gemeente Izmit voor het kinderziekenhuis) en Ali Kemal Yasar (vice-secretaris-generaal gezondheidszorg). Zij kwamen voor bezoeken aan een aantal Nederlandse en Duitse steden om de mogelijkheden te bekijken voor met de name de inrichting van de moeder-kind-kliniek in Izmit. Beide heren hebben in Deventer bezoeken gebracht aan de kraam- en kinderafdeling van het Deventer Ziekenhuis en activiteitencentrum De Bron.

In Deventer heeft het actiecomité 'Deventer steunt Turkije' zich na de aardbeving op 17 augustus 1999 in Izmit beziggehouden met diverse acties om geld bijeen te brengen voor de bouw van een moeder-kind-kliniek. De betrokkenheid was zeer groot en het geheel heeft geleid tot een opbrengst van ruim 320.000 gulden.

Voor de bouw van de kliniek is een bedrag nodig van ongeveer 3,3 miljoen gulden. Voor de afwerking van de kliniek en de inrichting is nog aanvullend geld nodig. Het actiecomité wil zich inspannen om nog een aanvullend bedrag van 85.000 gulden (één gulden per inwoner) bijeen te krijgen, zodat de kliniek volledig kan worden ingericht. Daarvoor vraag zij een bijdrage van burgers, bedrijven en instellingen in Deventer. U kunt een bijdrage storten op bankrekening 37.77.29.779 onder vermelding van 'Deventer steunt Turkije'.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie