Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Online hypotheekadvies is een succes

Datum nieuwsfeit: 12-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vereniging Eigen Huis

Online hypotheekadvies is een succes

Bijna duizend leden van de 'vereniging eigen huis hebben sinds de introductie van het 'Eigen huis hypotheekadvies' afgelopen week 3.420 hypotheekadviezen gevraagd en ruim 100 offerteaanvragen geplaatst. 'Eigen huis' verheugt zich over deze belangstelling en verwacht dat het aantal aanvragen de komende periode verder zal stijgen. Ook het aantal geldverstrekkers dat belangstelling heeft om hypotheekproducten met korting aan te bieden, neemt toe.

Het 'Eigen huis hypotheekadvies' is de eerste onafhankelijke online adviesdienst over wonen en hypotheken. Het hypotheekprogramma geeft informatie over ruim 2000 hypotheekvarianten van ruim 60 geldverstrekkers. Hierdoor biedt het programma het meest complete advies en wordt de hypotheekmarkt zeer overzichtelijk. Bij hypotheekadviseurs wordt immers slechts de informatie verstrekt van de geldverstrekkers waar provisie van wordt ontvangen. Voor geldverstrekkers leidt het 'Eigen huis hypotheekadvies' tot aanzienlijk minder kosten. Omdat er niet met tussenpersonen hoeft te worden gewerkt, kan het hypotheekproduct voordeliger worden voor de consument.

Het 'Eigen huis hypotheekadvies' vloeit voort uit de wens van consumenten om online voorlichting te krijgen over verschillende hypotheekmogelijkheden en waar die hypotheek is af te sluiten. Het programma geeft antwoord op vragen als hoeveel moet ik financieren, voor welke rentevaste periode, wat moet ik zelf inbrengen, hoeveel kan ik verantwoord lenen, kom ik in aanmerking voor de Nationale Hypotheek Garantie en welke hypotheek(combinatie) is voor mij het beste. Het advies wordt op basis van de netto maandlast en de hypotheekvoorwaarden toegesneden op de persoonlijke situatie. De lijst met meest voordelige geldverstrekkers verschijnt direct online. Consumenten kunnen daar een vrijblijvende offerte aanvragen.

Het 'Eigen huis hypotheekadvies´ bevat tevens de 'Woonwijzer', een informatieprogramma over huren of kopen, nieuwbouw of bestaande bouw. In de 'Woonwijzer' zijn berekeningsmodellen opgenomen voor het berekenen van de kosten voor verbouwingen, de annuïteit, de boete bij vervroegd aflossen de invloed van inflatie en het onderhoud van de woning. Het 'Eigen huis hypotheekadvies' biedt onafhankelijke informatie. De 'vereniging eigen huis' heeft geen enkele verplichtingen richting geldverstrekkers. De offerteaanvragen worden verzorgd door Capital Care, een autonome facilitaire dienstverlener. Zij regelen de afhandeling van de aanvraag en de verzending van de benodigde papieren vanaf het moment van de aanvraag tot met de notaris. Hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht. Dit traject wordt periodiek door Eigen Huis getoetst. De vereniging ontvangt per aangevraagde offerte een vaste vergoeding, onafhankelijk van de hoogte van de hypotheek, het type hypotheek en de geldverstrekker. Deze vergoeding wordt gebruikt voor het onderhoud en de verdere ontwikkeling van het adviesprogramma.

Naar 'Eigen huis hypotheekadvies'
Naar de 'Woonwijzer'

Amersfoort, 12 juni 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie