Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 12-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 12-06-2001 Persberichten district Heerlen (RKey; 14.30 u.) Dinsdag, 12 juni 2001

District Heerlen

Heerlen; winkeldiefstallen
Personeel van een drogisterij aan de Saroleusstraat in Heerlen betrapte afgelopen maandagmiddag een 44-jarige vrouw uit die plaats bij diefstal van eenlippenstift. Bleek dat de verdachte in een winkelbedrijf aan de Dautzenbergstraat ook een paar broeken had gestolen. Alle gestolen goederen werden inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren/winkelbedrijven. De verdachte heeft de winkeldiefstallen bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen haar op. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg de Heerlense verdachte meteen een dagvaarding mee om binnenkort voor de rechter te verschijnen.
Ook bij een winkelbedrijf aan het Homerusplein in Heerlen vond maandagmiddag een winkeldiefstal plaats. Personeel betrapte een 36-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats bij diefstal van wasmiddelen. De wasmiddelen werden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkelbedrijf. Ook tegen deze verdachte maakt de politie proces-verbaal op en kreeg deze in het kader van een snelrechtprocedure een dagvaarding mee.

Heerlen; zakkenrollerij
Een 44-jarige vrouw uit Hulsberg was afgelopen maandagmiddag tijdens het winkelen in het winkelcentrum in Heerlen slachtoffer van zakkenrollerij. Onbekenden hadden die middag haar beurs uit de tas gestolen. In de beurs bevonden zich enkele bankpasjes en een geldbedrag van ongeveer vijfhonderd gulden. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan.

Heerlen; ingebroken
Afgelopen maandagavond werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Laurierstraat in Heerlen. Inbrekers zijn die maandagmiddag/avond door vernieling van de voordeur de woning binnengedrongen en hebben deze doorzocht. Het is nog niet geheel duidelijk wat er allemaal precies is gestolen (wordt nog precies nagegaan) doch in ieder geval hebben de inbrekers sieraden en een radio gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

Brunssum; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen maandagmorgen radar-snelheidscontroles gehouden op de Rembrandtstraat en op de K. Doormanstraat in Brunssum. Totaal werden 1.328 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 207 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Een aantal van hen werd terplaatse bekeurd en de overige krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km p/u.

Hoensbroek; tasjesroof
Een 79-jarige vrouw uit Hoensbroek was afgelopen maandagmiddag omstreeks 17.30 uur op de Eikenweg, ter hoogte van de Wilhelminastraat in Hoensbroek slachtoffer van een tasjesroof. Een onbekende, ongeveer 16-jarige jongen kwam vanachter het slachtoffer gelopen en griste in het voorbijgaan de boodschappentas van het slachtoffer uit het mandje dat aan haar loopwagentje is bevestigd. In de tas bevonden zich boodschappen en een beurs met ongeveer vijftig gulden. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie