Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 12-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 12-06-2001 Persberichten district Maastricht (H.P 15.18 uur) Dinsdag 12 juni 2001

Maastricht, hond bij autobrand gered:
Op maandag 11 juni 2001 heeft op de parkeerplaats van een grote supermarkt gevestigd aan de Scharnerweg te Maastricht een autobrand plaatsgevonden. In de tijd dat de eigenaresse van de auto aan het winkelen was ontstond er door onbekende oorzaak in het motorcompartiment een brand. Getuigen die de brand zagen ontdekten in de auto een hond. Afwachten tot de komst van de gewaarschuwde brandweer was mogelijk te laat, omdat in de auto rook naar binnen kwam. De getuige sloeg een achterruit van de auto stuk waarna de hond uit zijn benarde positie bevrijdt kon worden. De kort daarna ter plaatse gekomen brandweer bluste de brand waardoor de schade beperkt bleef tot het motorcompartiment. De hond heeft geen nadelige gevolgen aan het avontuur overgehouden.

Maastricht, snorfietser onder invloed:
Een 30 jarige inwoner van Maastricht is maandagnamiddag door de politie bekeurd wegens het rijden op een snorfiets onder invloed van alcohol.
De snorfietsbestuurder werd omstreeks 16.30 uur op de Sint Servaasbrug gecontroleerd waarbij bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs of bromfietscertificaat. Tijdens het bekeuringsgesprek bleek dat hij naar alcohol rook. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar de ademanalyse een alcoholpromillage aangaf van net iets meer dan 1 promille. Tegen de inwoner van Maastricht is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij het politiebureau weer verlaten met een rijverbod van 4 uur.

Maastricht, woninginbraken:
Op maandagmiddag 11 juni 2001 heeft in een woning aan de Balsemienbeemd een inbraak plaatsgevonden. De toegang werd verkregen via een raam aan de achterzijde van de woning. Eenmaal binnen trad het luid alarm van de inbraakbeveiliging in werking. De woning werd toch doorzocht en ontvreemd werden een geldbedrag van fl. 300,- en een gouden armband. Mogelijk bij het overhaast verlaten van de woning vielen een Delfts blauwe vaas en twee glazen zuilen kapot. In dezelfde woonwijk deden zich dezelfde middag twee pogingen tot inbraak plaats. Bij een van deze pogingen, bij een woning aan de Melissabeemd, zagen buurtbewoners dat een vrouw en een kind van een jaar of 12 beiden met een Zuid Europees uiterlijk vergezeld door uit de tuin van een woning kwamen. Later bleek een poging tot inbraak in deze woning plaatsgevonden te hebben. Andere buurtbewoners zagen dat, naar later bleek, hetzelfde tweetal aan de toegangsdeur van een woning aan de Malvabeemd hadden staan morrelen. Hier bleek een poging gedaan te zijn de toegangsdeur met een breekvoorwerp open te breken. Bij een onderzoek in de buurt werd het tweetal niet neer aangetroffen.

Eijsden, aanranding:
Een 23 jarige vrouw uit Eijsden is maandagavond 11 juni 2001op de het fietspad tussen Oost-Maarland en Eijsden door een onbekend gebleven man onzedelijk betast.
De Inwoonster van Eijsden fietste maandag kort voor 17.00 uur over het fietspad van de Catharinaweg waar zij werd ingehaald door een trimfietser. In het voorbijrijden greep deze naar de borsten van het slachtoffer en betastte haar. Daarna fietste hij snel verder. Het slachtoffer reed een tijdje achter de man aan in de hoop hem klem te rijden en hulp kon inroepen van andere weggebruikers. De man fietste echter sneller en verdween. Zij deed kort daarna aangifte van het voorval. De man betreft een ruim 40 jaar oude blanke man met grijze haren die geheel in wielrenners tenue gekleed ging. Deze kleding bestond uit een blauwe broek met ene rode bies aan de zijkanten en een grijs meerkleurig wielrennersshirt. De politie stelt een verder onderzoek in.

Gronsveld: hennepkwekerij ontmanteld:
Dinsdagmiddag 12 juni 2001 is in een loods aan Oostbroek in Gronsveld een hennepkwekerij aangetroffen. De 43 jarige eigenaar van de loods is door de politie aangehouden.
Kort na de middag heeft de politie een onderzoek ingesteld in de betreffende loods na het vermoeden van de aanwezigheid van een hennepkwekerij. Afgeschermd van de rest van de loods waarin autos waren opgeslagen, trof de politie een inwerking zijnde hennepkwekerij aan. Op het bovengedeelte van de kwekerij werden 659 hennepplanten aangetroffen opgesteld onder 35 groeilampen. Verder trof de politie drie koolstoffilters aan om de hennepgeur te neutraliseren voordat deze via de afzuiginstallatie de openlucht in werd geblazen. Verder waren een luchtverversingsinstallatie en een sproeiinstallatie aanwezig.
Het benedengedeelte van de hennepkwekerij was ingericht als droogplaats van de hennep. Hier werden aan drooglijnen ongeveer 800 hennepplanten aangetroffen. Deze planten betreft vermoedelijk de vorige oogst. Na monsterneming werden de planten vernietigd De 43 jarige eigenaar van de loods werd door de politie aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie