Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanleg nieuwe poelen gemeente Driebergen

Datum nieuwsfeit: 12-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Driebergen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Driebergen

huis60.jpg (1890 bytes) Aanleg nieuwe poelenIn het overgangslandschap Wildbaan ZW en Hoenderdaal worden in totaal 4 nieuwe poelen aangelegd. Daarnaast wordt 1 bestaande poel vergroot. Met deze nieuwe poelen hoopt de gemeente soorten als de Kamsalmander, de heikikker en de poelkikker een nieuwe biotoop te geven. Ook is er grote kans dat de ringslang en enkele zeer zeldzame libellen hier hun leefomgeving vinden.

In december 2000 zijn de eerste werkzaamheden gestart voor de aanleg van de poelen. Door de natte winter was het echter niet mogelijk met de graafwerkzaamheden door te gaan. In juni 2001 is inmiddels weer gestart met de werkzaamheden.

Als de poelen zijn aangelegd, wordt het gebied weer netjes achtergelaten. Tijdens de werkzaamheden is het niet toegestaan dit gebied te betreden. De werkzaamheden zullen eind juni worden afgerond.

Vragen over deze poelen kunt u deze stellen aan de heer H. van Dijk van de werkeenheid Groen (0343 - 525 203).Gemeente Driebergen-Rijsenburg

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie