Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vooruitblik Dick Benschop op Europese Raad Gotenburg

Datum nieuwsfeit: 12-06-2001
Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Buitenlandse Zaken

www.minbuza.nl/content.asp?Key=416408Persbericht no 72

(LET OP ONGEBRUIKELIJK TIJDSTIP) De persbriefing van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zal plaatsvinden morgen (12 juni) vanaf 15.30u in de perszaal. Tijdens deze briefing zal staatssecretaris van buitenlandse zaken Dick Benschop op de Europese Raad van Gotenburg vooruitblikken.

Gotenburg

De Europese Raad zal worden voorafgegaan op donderdagavond 14 juni met een ontmoeting met de Amerikaanse president Bush. Tegelijkertijd dineren de ministers van Buitenlandse Zaken met de Amerikaanse collega Colin Powell.

Vrijdag 15 juni begint de Europese Raad met een discussie met de voorzitter van het Europees Parlement. Vervolgens staan uitbreiding, de discussie over de toekomst van Europa en de modernisering van de instellingen op de agenda. Na de lunch met ZKH Koning Carl XVI Gustaf van Zweden gaat de discussie over economische onderwerpen en over duurzaamheid. Bij de middagsessie zullen ook de ministers van Financiën aanwezig zijn. Bij het diner van de Europese Raad worden de externe relaties van de EU besproken. Op zaterdag worden de conclusies besproken en is er een lunch met de regeringsleiders en staatshoofden van de kandidaat lidstaten van de EU. Achtergrondstukken en informatie kunt u vinden via
www.europaportaal.nl

Correspondenten die in Brussel zijn geplaatst kunnen aan deze briefing deelnemen op de Permanente Vertegenwoordiging bij de EU via een video-link.

Nadere informatie: Floris van Hövell, woordvoerder staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, 070 348 5417, Cees Kole, woordvoerder permanente vertegenwoordiging van Nederland bij de EU, +32 2 6791509

===

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie