Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Berends: Boskalis geeft strijd om HAM niet op

Datum nieuwsfeit: 12-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT 12 juni 2001

Berends; Boskalis geeft strijd om HAM niet op

De titanenstrijd om baggerpoot HAM van Hollandsche Beton Groep is nog niet beslecht. Boskalis houdt vast aan het bod van 1 en een kwart miljard gulden voor HAM. "Onze focus ligt nog steeds op de overname van HAM"; aldus Boskalis-topman Roel Berends in een interview met FinanceTelevision. Zijn overnamepoging zaait twist en vertwijfeling in de gelederen van HBG.

Twee weken geleden maakten Ballast Nedam en HBG bekend hun baggeractiviteiten te willen samenvoegen in een nieuwe onderneming. HBG-bestuursvoorzitter Carel Jan Reigersman beweerde toen meer te zien in samenwerking met Ballast Nedam dan in het overnamebod van Boskalis. Daarmee leek de rol van Boskalis uitgespeeld. Maar aandeelhouders van HBG zetten nu kritische kanttekeningen bij de samenwerking tussen van HBG en Ballast Nedam. Ze lijken eerder te willen kiezen voor het bod van Boskalis. Ook Peter Paul de Vries, voorzitter van de Vereniging van Effectenbezitters, uit felle kritiek op het plan. Volgens hem zijn de synergievoordelen die Reigersman voorspiegelt slecht onderbouwd. Verder is hij niet tevreden over de informatievoorziening richting de aandeelhouders.

Over FinanceTelevision:

FINANCETELEVISION is de eerste financieel-economische televisiezender in Nederland en zendt uit op internet via www.financetelevision.nl Dagelijks worden door de eigen redactie twee beursjournaals en diverse reportages en interviews gemaakt. Een van de beursjournaals is om 16.30 uur te zien op de Amsterdamse zender AT5.

Meer dan 65 bestuursvoorzitters en financieel directeuren hebben al voor de camera s van FTV gesproken. FinanceTelevision is gelanceerd op 4 april 2000 en heeft al meer dan 1500 audiovisuele producties gemaakt. FTV verzorgt daarnaast voor 25 beursgenoteerde ondernemingen de webcasts van hun persconferenties. FTV is een onderneming van Bank Labouchere, Nederlands Omroepproduktie Bedrijf NV en MoneyView Nederland NV.

Noot aan de redactie:

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met :

FinanceTelevision BV:

Ronald Luijendijk

Algemeen directeur

020-320 99 75

ronald.luijendijk@financetelevision.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie