Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Europees parlement scherpt voorstellen Voedselautoriteit aan

Datum nieuwsfeit: 12-06-2001
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Europees parlement scherpt voorstellen Europese Voedselautoriteit aan

Het Europees Parlement wil de Commissievoorstellen voor een Europese Voedselautoriteit aanscherpen. Dit blijkt uit een eerste behandeling van de ontwerpverordening over de oprichting van de instelling.

CDA-Europarlementariër Ria Oomen-Ruijten: "Het vertrouwen van de burger in de voedselproduktie staat onder zware druk. Er zijn teveel incidenten geweest. Ik noem de dioxine-kippen, de varkenspest, de BSE en de uitbraken van mond- en klauwzeer. Commissievoorzitter Prodi heeft al twee jaar geleden toegezegd de voorstellen van onze fractie voor een Europese voedselautoriteit te honoreren. Het is onvoorstelbaar dat het twee jaar moet duren om plannen ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie