Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaamse VU-jongeren steunen protestactie tegen Bush

Datum nieuwsfeit: 12-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vlaamse Volksunie

VU-jongeren steunen protestactie tegen Bush (12/06/01)

De Volksuniejongeren onderschrijven het actieplatform van de ngos die protesteren tegen de komst van VS-president George W. Bush naar Brussel. Zij hebben hun leden opgeroepen bij de protestacties aanwezig te zijn.

George Bush heeft zich als nieuwbakken president, gekozen door een minderheid van de Amerikaanse bevolking, vooral geprofileerd als een oerconservatief en onverantwoord wereldleider.

Zijn weigering om de Kyoto-protocollen uit te voeren is een slag in het gezicht van iedereen die met het milieu begaan is en legt een zware hypotheek op de ecologische erfenis van de komende generaties. Zijn hardnekkig vasthouden aan een rakettenschild getuigt niet alleen van een nefast gebrek aan realisme, maar dreigt ook wereldwijd een nieuwe bewapeningswedloop te ontketenen. Zijn steun aan de doodstraf is maar één van de talloze voorbeelden van mensenrechtenschendingen in the land of the free. Zijn unilaterale buitenlandse politiek versterkt de VS in haar rol van schoonmoeder en houdt geen rekening met de belangen van andere landen.

De voorbeelden gaan spijtig genoeg nog een tijdje door. Om al die redenen laten ook de VU-jongeren hun proteststem horen. Vanavond, aan de Amerikaanse ambassade, zullen zij bij de geplande actie aanwezig zijn. Zonder vlag, maar met een duidelijke boodschap!

Auteur:
Volksuniejongeren
Klaas Van Audenhove, VUJO-voorzitter

Meer informatie:
Contactpersoon: Sven De Loenen
Telefoon: 0496/06.51.88
E-post: (jongeren@volksunie.be)
Url: www.volksuniejongeren.be

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie