Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oostblok goed vertegenwoordigd op FNV-Congres in Utrecht

Datum nieuwsfeit: 12-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV

Oostblok goed vertegenwoordigd op FNV-Congres

De Oostbloklanden zijn goed vertegenwoordigd op het FNV-Congres. 12 en 13 juni geven 50 internationale gasten acte de présence, waaronder 9 vertegenwoordigers uit Oost-Europa. Dit is actueel gezien de discussie over de aansluiting van Oost-Europese landen bij de EU en de gevolgen die dit heeft voor de arbeidsmigratie in Europa.

Voor het eerst in de FNV-Congreshistorie ontvangt de FNV vakbondscollegae uit Litouwen: Aldona Balsiene, voorzitter van de Lithuanian Workers' Union, en Grazina Gruzdiene, vice-voorzitter van LPSS. Litouwen kampt sinds lange tijd met grote werkloosheid en verlaging van salarissen en uitkeringen. De Litouwse regering negeert de eisen van de vakbonden en continueren de invoering van regels en wetten die de situatie van de minima verslechteren.

Ook een Hongaarse vakbondsdelegatie is aanwezig tijdens het FNV-Congres. Ferenc Rabi en Arpad Eöry, respectievelijk vice-voorzitter en vertegenwoordiger van de internationale afdeling van MSZOSZ, zullen aan het congres deelnemen. De FNV heeft een goede relatie met zijn Hongaarse vakbondscollegae. Recentelijk is de FNV bij een vakbondscongres aanwezig geweest om het poldermodel te presenteren. Hongarije is bijzonder geïnteresseerd in het poldermodel en wil mogelijk onderdelen hiervan invoeren in eigen land.

De andere Oost-Europese gasten komen uit Polen en Kroatië. De overige internationale vertegenwoordigers komen uit België, Brazilië, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Groot Britannië, Italië, Korea, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Turkije, Zuid-Afrika en Zweden.

FNV-Congres
12 juni 2001, 10.00-17.00 uur en 13 juni 2001, 09.00-18.00 uur Vergadercentrum Jaarbeurs Utrecht

Voor informatie:

FNV Voorlichting, telefoon 020-58 16 552

Elke dag het laatste nieuws van de FNV op www.fnv.nl/nieuws; of neem een abonnement: www.fnv.nl/berichtenservice.

11 jun 01 09:27

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie