Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kür op muziek voor vierspanrijders in Aken

Datum nieuwsfeit: 12-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland
Zoek soortgelijke berichten
Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Kür op muziek voor vierspanrijders in Aken

12/03/2001

Aken/Lausanne, 12 maart 2001
De nieuwe ideeën voor de vierspansport zullen op experimentele basis worden uitgetest tijdens het CHIO Aken van 12 t/m 17 juni. Dit werd onlangs goedgekeurd tijdens een bijeenkomst in Aken.

De werkgroep mennen, de Denk Tank, werd in 2000 in het leven geroepen om de toekomst van de mensport onder de loep te nemen en om voorstellen te ontwikkelen om de sport aantrekkelijker te maken. Het rapport werd gepresenteert tijdens het WK vierspannen 2000 in Wolfsburg. De organisatie van het CHIO Aken nam onmiddellijk het voortouw en vroeg aan de FEI toestemming om enkele ideeën uit de Denk Tank uit te testen tijdens hun concours.

De eerste dag van de wedstrijd (woensdag) zal van start gaan met een kür op muziek. Deze proef, die niet meetelt voor het eindklassement, is bedoeld om de mensport meer cachet te geven door de interactie van menner, paarden en muziek. De proef zal maximaal zeven minuten in beslag nemen en zal door 5 juryleden beoordeeld worden. Tijdens de kür moeten er een aantal verplichte onderdelen getoond worden zoals halthouden, achterwaarts gaan, verzamelde draf, slangenvolte in arbeidsdraf, volte met één hand en uitgestrekte draf.

Op donderdagmiddag staat er na de verplichte dressuurproef een demonstratie op het programma. Er zal een tweetal dressuurproeven verreden worden, waarbij vier menners tegelijkertijd in de ring zullen rijden. Dit onderdeel zal maximaal zes minuten per vier menners beslaan en telt niet mee voor het eindklassement. Elk land dient hiervoor één menner in te zetten. De menners krijgen pas tijdens de proef te horen welke figuren zij moeten tonen. De beoordeling geschiedt via bordjes met punten die door de vijf juryleden na elk onderdeel bekendgemaakt zullen worden.

De marathon zal dit jaar in een verkorte versie plaatsvinden. De verplichte stap-en draftrajecten A t/m D komen te vervallen, alleen het E-traject met een lengte van ca. 9 kilometer zal worden verreden. Dit zal voorafgegaan worden door een warming-up sectie van 5 kilometer.
In de hindernissen zullen klittebandplaatjes bevestigd worden, die strafpunten veroorzaken zodra deze vallen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie