Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Borst erg hardleers met eigen risico volgens Agnes Kant (SP)

Datum nieuwsfeit: 12-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Socialistische Partij

Borst erg hardleers inzake eigen risico

12-06-2001 Het voorstel van minister Borst om opnieuw een eigen risico in te voeren bij een nieuw stelsel voor ziektekostenverzekering is volstrekt onbegrijpelijk, ongewenst, onrechtvaardig en ondoelmatig. 'Deze minister is wel erg hardleers,' aldus SP-Kamerlid Agnes Kant. Paars I introduceerde een eigen bijdrage van 200 gulden. Dit leidde tot onrechtvaardigheden en administratieve rompslomp. Na vele protesten, kwam bij de formatie van Paars II het inzicht en werd deze eindelijk weer afgeschaft.
Ook eerdere ervaringen met een eigen risico, zoals de medicijnenknaak en het specialistengeeltje waren een volstrekte mislukking. De argumentatie luidt volgens Borst dat met een eigen risico mensen gestimuleerd zouden worden om zuiniger om te springen met de gezondheidszorg. De ervaringen leren echter dat dit juist kan leiden tot het ongewenste effect dat mensen met lagere inkomens om financiële reden afzien van noodzakelijk zorg.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie