Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden: diefstal keukenapparatuur

Datum nieuwsfeit: 12-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 · Politie Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 12 juni 2001
·

Diefstal keukenapparatuur Hillegom (D1)
De politie heeft maandag 11 juni een aangifte binnengekregen van diefstal. Een 26-jarige bewoner van de Sixlaan deed aangifte van diefstal van keukenapparatuur uit haar woning. De woning wordt verbouwd. Donderdag 7 juni hadden omstreeks 13.00 uur twee onbekende mannen de werklui in de woning verteld dat zij de apparatuur moesten ophalen. Het tweetal laadde de apparaten in een auto met aanhanger.

Aanrijding met letsel en alcohol Noordwijk (D1)
Een 51 jarige automobilist uit Leimuiden is maandag 11 juni omstreeks 23.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man was betrokken geweest bij een aanrijding met een bromfietser op de van Berckelweg. De bromfietser, een 22 jarige Katwijker, zou het rode verkeerslicht bij de van de Mortelstraat en de Gooweg genegeerd hebben. Bij de aanrijding die volgde heeft de Katwijker hoofd- en beenletsel opgelopen. Hij is overgebracht naar het LUMC. Bij nader onderzoek van de aanrijding bleek dat de automobilist een ademalcoholgehalte had van 620. Hij heeft een proces-verbaal en een rijverbod gekregen. Bovendien is zijn rijbewijs ingevorderd.

Aanrijding met letsel Katwijk (D2)
Een 35 jarige automobilist uit Katwijk is 11 juni omstreeks 09.30 uur gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De man reed over de Biltlaan Zuid in de richting van de Hoorneslaan. De bestuurder werd afgeleid toen een inzittende een portier opende. Hij reed vervolgens met zijn auto tegen een boom. De man is door ambulancepersoneel onderzocht. Bij de afhandeling van het ongeval bleek dat de bestuurder geen rijbewijs had.

Aanhoudingen na conflict Oegstgeest (D2)
De politie heeft maandag 11 juni omstreeks 16.30 uur twee mannen op de Rijnsburgerweg aangehouden op verdenking van mishandeling. Het tweetal, een 19 en een 23-jarige Oegstgeestenaar, kreeg ruzie over het al dan niet teruggeven van spullen. Er zou met een mes gestoken zijn en er was een ruit vernield. Het tweetal is inmiddels verhoord en vervolgens weer in vrijheid gesteld.

Inbraak in studentenwoning Leiden (D4)
In de late middag van maandag 11 juni werd ingebroken in een studentenwoning aan de Zoeterwoudsesingel. Vermoedelijk is men binnengekomen na het zogenaamd openflipperen van een deur. Uit de woning worden sieraden, een fotocamera en een portable cd-speler vermist.

Onder invloed rijden Voorschoten (D4)
De politie hield op maandag 11 juni rond 19.20 uur op de Veurseweg een 51-jarige automobilist uit Leidschendam aan. De man had te veel gedronken. Bij een ademanalyse kwam hij tot 300 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet is in het verkeer.

Opmerking over gedrag loopt uit op mishandeling Voorschoten (D4)
Omdat de 46-jarige beheerder van kasteel Duivenvoorde een viertal jongeren in een auto aansprak op hun gedrag, werd hij daarop door hen mishandeld. De man maakte de vier, drie meisjes en één jongen, er op attent dat zij niet met hun auto op dat deel van het terrein mochten komen. Zij zaten in de auto te roken en te drinken. De jongeren vielen daarop de man aan en liep vervolgens klappen van hen op. Daardoor verzwikte hij zijn rechterpols en liep een gezwollen gezicht op. De jongeren zijn na de aanval in de auto met onbekende bestemming vertrokken. De politie stelt een onderzoek in.

Verdachte vernieling/bedreiging gemeentehuis Moordrecht (D6)
Aangehouden
De politie van Moordrecht heeft op maandag 11 juni een 42-jarige Moordrechtenaar in zijn woning aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen in het gemeentehuis en het bedreigen van personeel. De man kwam even na tien uur 's morgens het gemeentehuis aan het Westeinde binnen en stelde zich direct agressief op. Hij vernielde ruiten, trok goederen van de muur en spoot aanwezigen nat met een brandslang. Door de waterschade was het gemeentehuis telefonisch onbereikbaar. De man bedreigde vervolgens het personeel en verliet daarna het pand. De man was het vermoedelijk niet eens met hoe de gemeente met zijn persoonlijke belangen omgaat. De gemeente heeft inmiddels aangifte gedaan.

Aanrijding Zevenhuizen (D6)
Een 27-jarige automobiliste uit Bergschenhoek is maandagochtend 11 juni omstreeks 08.30 uur op de kruising Swanlaweg/Noordeinde in botsing gekomen met een 43-jarige automobilist uit Nieuwerkerk a/d Ijssel. De Nieuwerkerker reed over het Noordeinde en verleende op de kruising geen voorrang aan de vrouw die op de Swanlaweg reed. Zij werd met borstletsel naar het Langelandziekenhuis te Zoetermeer vervoerd.

Kop-staart-aanrijding Waddinxveen (D6)
Drie auto's waren maandagmiddag 11 juni omstreeks 13.15 uur betrokken bij een kop-staart-aanrijding op de Bredeweg. Alle auto's reden achter elkaar aan. De voorste automobilist, een 20-jarige Gouderakse, remde om een auto gelegenheid te geven af te slaan. De automobilist achter haar, een 71-jarige Katwijker, remde eveneens waardoor de derde automobilist, een 65-jarige Boskoper, niet meer op tijd kon remmen. Allen haddden last van nek- en hoofdpijn op de Boskoper na. Ze zijn behandeld door ambulancepersoneel.

Eenzijdig verkeersongeval Moordrecht (D6)
Bij een eenzijdig verkeersongeval op maandag 11 juni omstreeks 18.30 uur zijn twee mannen uit Moordrecht gewond geraakt. De 20-jarige bestuurder van een personenauto reed over de Schielandse Hoge Zeedijk komende uit de richting van Moordrecht. De automobilist had niet voortdurend zijn voertuig onder controle. In een bocht ter hoogte van de golfbaan raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt. Hierdoor botste hij tegen een lantaarnpaal en sloeg met het voertuig meerdere malen over de kop. Het voertuig kwam op zijn kop tot stilstand op het lager gelegen fietspad. Bij de aanrijding werd ook een electriciteitspaal en een kast geraakt. Een 37-jarige fietster uit Haastrecht die op het moment van het ongeval op het fietspad reed kon door een uitwijkmanoeuvre voorkomen dat zij door het voertuig werd geraakt. Een inzittende (leeftijd is nog onbekend) van het voertuig sloeg met zijn hoofd tegen de voorruit en liep onder andere een hoofdwond op. Hij is overgebracht naar het Dijkzigt Ziekenhuis. De bestuurder is met letsel aan een arm overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis in Gouda. De politie doet onderzoek naar het ongeval.

Controle parkeerverordening Bodegraven (D7)
Negen bekeuringen voor parkeren zonder schijf en buiten de vakken, 1 bekeuring voor onverzekerd op de weg staan en 1 bekeuring voor ongeldige APK. Dat was het resultaat van een controle in het centrum van Bodegraven op maandag 11 juni jl. Agenten controleerden daar tussen 11.30 uur en 12.45 uur. Deze controles zullen vaker gaan plaatsvinden.

Eenzijdig verkeersongeval Ammerstol (D8)
Een 16-jarige scooterrijder uit Ammerstol is op maandag 11 juni omstreeks 11.00 uur gewond geraakt nadat hij tegen een geparkeerde auto reed. De scooterrijder reed over de Capellelaan in de richting van de Sportlaan toen hij tegen een auto aanreed die rechts van de weg geparkeerd stond. Door de laagstaande zon zag hij de auto te laat en botste tegen de achterruit. De bestuurder is met onder andere nekletsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie