Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cholesterolgehalte nu eenvoudig zelf thuis te bepalen

Datum nieuwsfeit: 12-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MIRATES EUROPE BV

Cholesterolgehalte nu eenvoudig zelf thuis te bepalen

PERSBERICHT

Rotterdam, 12 juni 2001 - Bijna 1 op de 4 mensen in Nederland heeft een verhoogd cholesterolgehalte, meestal zonder zich daarvan bewust te zijn. Een verhoogd cholesterolgehalte is echter een belangrijke risicofactor voor het krijgen van hart- en vaatziekten. MiraTes Europe BV brengt nu een zelftest op de markt om thuis op eenvoudige wijze het cholesterolgehalte te bepalen. De cholesterol zelftest is te koop bij de (internet)apotheek voor circa 43 gulden.

Met behulp van de MiraTes cholesterol zelftest kan door middel van een simpele vingerprik binnen 15 minuten bepaald worden hoe hoog het cholesterolgehalte in het bloed is. Hiermee wordt een goede indruk verkregen of er iets aan het cholesterolgehalte gedaan moet worden.

Een verhoogd cholesterolgehalte op zich geeft geen klachten, maar leidt op den duur tot het vernauwen van slagaders. Hierdoor neemt de doorbloeding van de achterliggende organen af met een hartinfarct, beroerte of andere vaatziekten tot gevolg. De gevolgen van een verhoogd cholesterolgehalte kunnen dus levensbedreigend zijn. Het is daarom voor iedereen verstandig om regelmatig het cholesterolgehalte te testen om hart- en vaatziekten te voorkomen.

MiraTes Europe B.V. distribueert zelftests, waaronder de HIV, de Prostaat (PSA) en de Helicobacter pylori (maagzweerbacterie) tests. De zelftests zijn zonder recept bij de (internet)apotheek verkrijgbaar. Voor informatie is een uitgebreide internetsite (www.mirates.nl) beschikbaar.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie