Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Brabant-Zuid-Oost: autokraker gepakt in Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 12-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 12-06-2001
1e Persbericht 12 juni 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Auto-inbreker gepakt
Maandagavond om 20.00 uur is op de Boschdijk in Eindhoven een 32-jarige inwoner van Venray aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt toen hij aan het inbreken was in een geparkeerde auto. Voordat hij werd aangehouden probeerde hij de buit, een autoradio, nog weg te gooien. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Drie mannen aangehouden met gestolen auto Maandagavond rond 23.50 uur zijn op de Grote Berg drie inwoners (17-18 en 19 jaar) van Eindhoven aangehouden. De drie zaten in een gestolen auto. De politie merkte die auto op in de Solmsweg in Eindhoven maar toen ze de inzittenden wilden controleren gingen ze er van door. Na een korte achtervolging reed de bestuurder zich op de Grote Berg vast tegen en paaltje. De drie zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachten straatroof aangehouden
Dinsdagmorgen zijn een 14-, een 15- en een 16-jarige Eindhovenaar in hun ouderlijke woning aangehouden. Zij worden verdacht van de beroving van een 38-jarige man uit Utrecht op zondag 6 mei. Drie jongens zouden op die dag de man de weg wijzen naar het station. Zij brachten hem echter naar het Anne Frankplantsoen waar zij hem zijn portemonnee met fl. 1.000,= afhandig maakten. Het straatroofteam van de politie deed onderzoek in deze zaak en kon de verdachten aanhouden. Een van hen bekende de beroving. Er wordt onderzocht of de drie verdachten voor meer berovingen in aanmerking komen.

Eindhoven: Onderzoek brand Labrehuis
De technische recherche heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand in het Labrehuis, afgelopen zondag. De brand is ontstaan in de kamer van een 39-jarige bewoner. Deze is inmiddels gehoord en hij vertelt dat hij bij het vullen van een aansteker met wasbenzine gemorst heeft. Toen hij een sigaret wilde aansteken vloog de aansteker in brand. Hij heeft daarna de aansteker op de grond gegooid, waardoor de vloerbedekking begon te branden. Hij probeerde nog te blussen maar dat hielp niet meer en de brand breidde zich uit. Zijn verhaal komt overeen met de bevindingen van de technische recherche.

Eindhoven: Onder invloed
Dinsdagmorgen rond 1.50 uur is in de Hoogstraat een 44-jarige man uit Venray aangehouden. Hij reed onder invloed met zijn auto en blies tijdens de blaastest op het politiebureau ruim 2.00 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Mishandeling en vernieling
Maandagavond rond 20.20 uur is op de Weg op den Heuvel in Helmond een 30-jarige Helmonder aangehouden. Hij had bij een opvangtehuis aan de Kasteel Traverse een nachtwaakster mishandeld en een intercom vernield nadat hij daar niet direct werd toegelaten. Tegen hem is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Dodelijk verkeersongeval
De 24-jarige Mersida Bajramovic uit Deurne is maandagavond rond 22.20 uur om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Amer in Deurne. De vrouw fietste op het trottoir en verliet het trottoir juist toen ze gepasseerd werd door de 33-jarige bestuurder van een vrachtauto uit Bakel. Het slachtoffer kwam tegen de wielkast van de vrachtauto en overleed ter plaatse. De politie van Deurne doet in samenwerking met de technische recherche onderzoek naar de precieze toedracht van de aanrijding.

Best: Fietsendiefstal
Op Het Weike in Best zijn maandagavond rond 19.00 uur twee jongetjes ( 13 en 15 jaar oud) uit Best aangehouden. Zij worden er van verdacht kort daarvoor in de wijk Salderes twee fietsen te hebben gestolen. Op de Hazelaar werden de twee fietsen later teruggevonden. Tegen het duo wordt proces-verbaal opgemaakt.

Best: Beroving
Een 17-jarige jongen uit Bladel is maandagavond rond 20.30 uur beroofd van zijn mobiele telefoon, een identiteitskaart en een lidmaatschapskaart. De jongen stond buiten bij een supermarkt aan de Koningin Julianaweg in Best te wachten op zijn vriendin. Vier jongens op twee scooters kwamen naar het slachtoffer toe en intimideerden hem. Zijn telefoon en de twee kaarten werden uit zijn handen en jaszakken gepakt. Toen het slachtoffer zijn portemonnee niet af wilde geven werd hij geslagen en geschopt door twee van de vier jongens. Het slachtoffer liep letsel op aan zijn neus en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.

Gemert: Onder invloed
Dinsdagmorgen rond 3.15 uur is door de politie op de Bisonstraat een 26-jarige man uit Belfeld aangehouden. Hij was op de Churchilllaan met zijn auto door een plantsoen en tegen een paal gereden. Na de aanrijding reed de man door. De politie zag hem even later rijden en hield hem aan. Op het politiebureau weigerde hij de blaastest. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Ramkraak
Dinsdagmorgen rond 3.50 uur is ingebroken in een elektronicazaak aan de Nieuwstraat in Gemert. Met een auto werd de etalage en het rolluik geforceerd. De daders wisten binnen drie audio-installaties buit te maken. Door de ramkraak ontstond schade aan de winkelpui en spullen die in de etalage stonden.

Hapert: Verkeerscontrole
Bij een verkeerscontrole maandagavond op de Wijer in Hapert zijn negen automobilisten bekeurd die geen autogordel droegen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie